149050
20:05 28.062023

В Ужгороді з нагоди Дня Конституції відзначили воїнів

Життя 4078

28 червня святкові заходи приурочені до 27-ї річниці прийняття Основного закону України, відбулися сьогодні в усіх громадах Закарпаття.

У місті над Ужем урочистості розпочалися о 9-й ранку традиційним покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевчеенку на площі Народній.

Святкування продовжилося в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького. У стінах Ужгородського замку усі присутні мали можливість насолодитися співами «Заслуженого академічного Закарпатського народного хору». А головною подією стало нагородження наших захисників, які героїчно боронять рідну землю від окупантів. Відзнаки героям вручили голова Закарпатської ОВА Віктор Микита і голова обласної ради Володимир Чубірко.

Зокрема закарпатські Нацгвардійці у День Конституції отримали посвідчення учасників бойових дій та нагрудні знаки «Ветеран війни – учасник бойових дій». З перших днів повномасштабного вторгнення росіян ці воїни встали на захист нашої Батьківщини. Бої за Мотижин, Макарів, Яблунівку, витіснення ворога з Житомирської траси, визволення Київщини і героїчна оборона Сєверодонецька – це результат вмілих і сміливих дій цих воїнів.

Відзнаки отримали також службовці управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції та Територіального управління БЕБ у Закарпатській області за вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, зміцнення законності та правопорядку, захист інтересів суспільства та держави.

За словами Віктора Микити «саме вони є гарантом майбутнього країни, нашого народу, вони захищають права і свободи, визначені Конституцією». «Бійці, яких мені сьогодні випала честь відзначити, брали участь у боях за Харків, Київщину та Житомирщину. Ризикуючи життям, нацгвардійці разом з іншими Силами оборони зупинили окупантів і звільнили захоплені території. Наші захисники – це воїни, котрим немає рівних на континенті, їхніми бойовими подвигами захоплюється вся країна. Це люди з величезною силою духу і витримкою, які щодня роблять неймовірне, жертвують найціннішим, що в них є, заради нашого майбутнього. Дякую за службу! Ми пишаємося! Закарпаття пишається!» – зазначив голова ОВА

Зі свого боку голова Закарпатської облради Володимир Чубірко наголосив: «Конституція – відображення історичного прагнення українців жити у вільній суверенній демократичній європейській державі. Цей документ – наша запорука єдності, гарантія прав і свобод кожного українця, те, що відрізняє нас від ворога, і що дозволяє називатися цивілізованою нацією! Героїзм українців у відстоюванні своїх прав і свобод став прикладом для всього світу. Наші воїни продовжують славетний та героїчний шлях пращурів, боронячи нині не лише нашу державу, а й свободу Європи від рашизму. Схиляємо голову перед співвітчизниками, які гинуть у жорстокій війні з російськими кровопивцями, що хочуть нас знищити, стерти з лиця Землі. Ми вистоїмо, бо з нами Бог, Правда і Закон. Слава Україні!»

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання і разом з духовенством провели молебен за Україну.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах