148053
10:19 4.062023

Закарпаття отримало заключну партію автобусів від угорського Веспрема

Життя 2803

Пасажирські автобуси класу Mercedes-Benz знову прибули на Закарпаття. Це заключна партія із 14-ти автобусів, яку отримала Україна від громади угорського міста Веспрем.

Нагадаємо, перша партія автобусів прибула до Ужгорода ще на початку квітня. Тоді шість одиниць громадського транспорту відправили на деокуповані території. Відтак у травні Закарпаття отримало ще чотири автобуси, які поїхали у Мукачівський та Хустський райони.

Нині громадський транспорт передали для Ясінянської, Вишківської, Ужгородської та Берегівської територіальних громад.

Передача гуманітарної допомоги відбулася на площі Народній в Ужгороді за участі: Генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бочкаї, заступника голови Закарпатської обласної військової адміністрації Петра Добромільського та міського голови Ужгорода Богдана Андрієва.

Під час передачі автобусів, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї зазначив, що Веспрем виконав свою обіцянку допомогти українським громадам. Адже відомо, що багато з них пожертвували частину свого автопарку на потреби армії. Тож зараз відчувають гостру потребу у таких простих речах, як транспортування дітей до навчальних закладів тощо.

У відповідь заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський подякував угорським партнерам, зокрема громаді Веспрема за цю підтримку. Адже така допомогам посилює не тільки наш край, але й інші регіони України.

Відомо, що на початку війни величезна кількість транспорту, в тому числі й шкільного, була передана для ЗСУ. Тож коли відновився учбовий процес, і коли люди повернулися додому, на деокуповані території, їм потрібна була негайна допомога. Не дивлячись на те, що на території Закарпаття теж була вилучена велика кількість автобусів, у першу чергу, область поділилася з регіонами, які гостро цього потребували.

Тож допомога від угорських партнерів була вчасною та ефективною.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах