145548
11:30 14.042023

Колектив Державної екологічної інспекції у Закарпатській області долучився до Екоакції «Шевченко єднає Україну»

Життя 2147

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела висадку 30 саджанців дубів в рамках Екоакції «Шевченко єднає Україну», розпочатої Державною екологічною інспекцією України в рамках програми Президента «Зелена Країна».

Сіянці зібрані з Дубу Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені в лісовому розсаднику Пехівського лісництва Філії «Звенигородського лісового господарства» дуби формують алею з 27 штук, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь, навколо того самого дубу віком понад 1000 років, що росте у селі Будище. Екоакцію розпочали на Черкащині, де Кобзар розпочав свій творчий шлях.

Саджанцями Дубів Шевченка було висаджено алею на території парку-пам’ятки садовово-паркового мистецтва місцевого значення «парк Боздоський», який знаходиться в обласному центрі Закарпаття – м. Ужгород. До акції також долучився міський голова м. Ужгорода та представники Закарпатської ОВА.

Цей захід – це не лише вшанування пам’яті великого поета, а й спроба поєднати сили для збереження довкілля. Переконані, що подібні заходи допоможуть зробити наше природнє середовище чистішим та здоровішим для майбутніх поколінь.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах