144917
19:40 2.042023

Угорщина передала Закарпаттю автобуси, які поїдуть на Схід. Фото, відео

Життя 53377

Закарпаття отримало від Угорщини 14 пасажирських автобусів. Перші 6 одиниць громадського транспорту класу Mercedes-Benz уже прибули до обласного центру, їх передала громада міста Веспрем. Перші 5 автобусів  уже сьогодні відправляться на Чернігівщину, Сумщину та Харківщину, де після деокупації гостро відчувають нестачу громадського транспорту. 

Передача гуманітарної допомоги відбулася на площі Народній в Ужгороді.

Сюди з робочим візитом навідався заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор. 

– Для мене велика честь бути сьогодні разом із вами в Ужгороді. Ми передаємо сьогодні в черговий раз допомогу, яка не є першою протягом цієї війни для наших українських друзів. Для нас, для Угорщини абсолютно природно є допомагати друзям у скрутній ситуації. Ця риса зараз дає нам можливість представляти ту партію допомоги, яка надається в рамках великої гуманітарної місії. Варто зазначити, що близько 2 млн українських громадян в’їхали на територію Угорщини з початку війни. З числа цих громадян, які виявили бажання залишитися в Угорщині, всі прийняті та отримують забезпечення, а їхні діти мають можливість відвідувати освітні заклади. Ми можемо констатувати, що в Угорщині вони знаходяться в гарних умовах, що їх там гостинно прийняли. Але на цьому ми не зупинилися, адже прагнемо постійно підтримувати українців, – наголосив заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор. – Сьогодні я мав змогу відвідати обласну дитячу лікарню у місті Мукачево, ми мали дуже важливу розмову про те, яким чином Угорщина може надати допомогу цій лікарні, щоб діти отримали більш якісні послуги. Також у рамках візиту на Закарпаття ми передаємо автобуси. Ми розуміємо, що зараз  у них є потреба саме у тих містах Східної України, куди власне вони і направляються. Зазначу, що від керівництва Закарпаття ми отримуємо ефективні запити, куди саме потрібно направляти і що саме потребує та чи інша область в Україні. Коли тривають ці жахіття війни, які зараз переживає український народ, ми намагаємося трохи підставити плече, надаючи гуманітарну допомогу.

У свою чергу, очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита подякував пану заступнику Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентському державному секретареві Левенте Модьору і громаді Веспрема за цю підтримку. 

– Ми дякуємо громадам Угорщини, які поділилися з нами своїми автобусами. Пан Левент ніколи не приїжджає в Україну з порожніми руками. Завжди допомагає, як Закарпаттю, так і загалом Україні. З початку війни величезна кількість транспорту, в тому числі й шкільного, було передано для ЗСУ. Сьогодні, коли відновився учбовий процес, коли люди повертаються додому, їм потрібна допомога. Не дивлячись на те, що на території Закарпаття була вилучена велика кількість автобусів, у першу чергу, ми ділимося автобусами з регіонами, які гостро цього потребують, – розповів очільник Закарпатської ОВА.

За словами голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка, протягом року війни Угорщина стабільно підтримує Україну.

– До нас постійно приходить допомога. Це правда, яку повинні всі знати. Цю війну Угорщина провела з нами увесь час, – наголосив Володимир Чубірко.

Варто зазначити, що Угорщина також відновлює зруйновану інфраструктуру на Київщині. Тож у рамках візиту в Україну заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор надалі відвідає Київщину, де передаватиме вже збудований дитячий садок.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах