144896
12:39 2.042023

У Мукачеві в Угорському домі ім.Мігая Мункачі пройшов день відкритих дверей та Великодній майстер-клас. Фото

Життя 5512

Гарно провести час та власноруч виготовити великодні прикраси, мали змогу відвідувачі Угорського дому ім. Мігая Мункачі у Мукачеві.

1 квітня у закладі вирішили влаштували день відкритих дверей та поближче познайомити гостей з історією закладу та його культурною складовою. Ця ідея не нова, розповідає менеджер Угорського дому, Аніта Пфайфер, але саме у такому вигляді захід відбувається уперше.

«Минулого року якраз у квітні вперше влаштували Великодній майстер-клас. Тоді, ми спеціально запрошували в Угорський дім сім’ї і дітей вимушених переселенців. Спочатку ми влаштували майстер-клас у гуртожитку МДУ, де жили родини ВПО. А вже у травні ми запросили їх сюди»,- каже Аніта Пфайфер.

На цей раз, додає жінка, в Угорському домі хотіли відкрити свої двері для усіх бажаючих.  

  «Дуже часто зустрічаємо людей, які думають, що сюди не можливо потрапити, двері закриті, а вхід тільки по перепусткам. І тому ми вирішили зробили день відкритих дверей. Попередньо, нам вже вдалося організувати схожий захід в іншому нашому музеї – Адальберта Ерделі, який знаходиться в Паланку. Згодом було вирішено зробити такий день і в Угорському домі. Саме цей захід ми пов’язали із великодніми святами. Бо хочеться трохи світла і доброти подарувати в такий час, бути тим місце,  де люди змогли б хоч трохи віднайти спокій, поспілкуватись один з одним і звісно -творити. Бо творчість – це важлива частина нашого дому, так як ми у культурному центрі працюємо»,- розповідає менеджер Угорського дому Аніта Пфайфер.

На день відкритих дверей завітало багато дітей, адже на них там чекала не тільки захоплююча екскурсія, але й цікаві майстер – класи. Діти знайомилися з творчістю та робили прикраси з підручних матеріалів.

Окрім, того усі гості заходу, мали змогу скористатися можливістю – обрати для себе щось з угорської літератури та безкоштовно забрати книгу з собою.

                                   Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах