140659
12:04 19.122022

Юні умільці продемонстрували в Берегові власні вироби

Життя 4748

Експозиція відбулася в колишньому маєтку графа Перені, де зараз розмістився центр дозвілля, яким опікується громадська організація “Про культура Субкарпатіка”.

Свої роботи на показ і реалізацію виставили вихованці гуртка рукоділля, яким керує знана місткиня, цетаристка і виконавиця угорських народних пісень Вероніка Марков. Тут успішно діють понад десять різних секцій. Діти освоюють ази виготовлення макроме, виробів з бісеру, розпису яєць, випічки мідяників, створення різдвяних прикрас тощо.

Перед відкриттям цієї своєрідної експозиції Вероніка разом зі своїми вихованцями під супровід цетри виконали в’язанку угорських народних пісень, створивши цим святкову, невимушену атмосферу для перегляду виставлених робіт. Запропонувала молода майстриня оглянути і власну продукцію, яку в суботу продавала на Різдвяній ярмарці, що проходила на подвір’ї римо-католицької церкви.

Присутні батьки і діти з інтересом розглядали виставлені експонати, жваво торгувалися з їх власниками при покупці. Вибір був досить широкий – від традиційних новорічних атрибутів до фірмового вина з підвала чоловіка Вероніки Марков. Останній одягнувся у Діда Мороза і теж активно пропагував свої напої.

“Мої три хлопці залюбки відвідують заняття цього гуртка, – ділиться з Карпатським об’єктивом мати-українка.- Насамперед вони засвоюють якесь ремесло й паралельно вдосконалюють свої знання угорської, адже більшість вихованців тут розмовляють саме на цій мові”.

Оглядини й покупки завершилися традиційним солодким столом і різдвяними побажаннями.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах