140652
11:24 19.122022

Святий Миколай завітав до дітей переселенців у Берегові

Життя 4759

З ініціативи активістів благодійного фонду “Голоси дітей” у волонтерському центрі міста над Верке провели урочисту зустріч святого Миколая з дітьми вимушено переміщених осіб.

Роль доброго Дідуся майстерно зіграв Дмитро Кобринський.

Він щиро вітав присутніх з Різдвяними та Новорічними святами, особливо із Днем Миколая, зичив добра і здійснення бажань, приємного перебування на Берегівщині. Святий у сріблястому жупані вручив діткам пакунки з дарунками, але перед тим хлопчики та дівчатка мали розказати віршик чи заспівати пісеньку. Окремо обдаровував Дідусь тих дітей, хто відгадував його римовані загадки.

А перед зустріччю зі Святим Миколаєм, підлітки мали змогу позмагатися в різних локаціях, як от в “Білоччиній коморі”, “Ведмежому баскетболі”, “Файному футболі” тощо. Охоче заглядали діти і до кабінету психологічного розвантаження, де дипломовані спеціалісти допомагали їм позбутися різних страхів, переляку й таке інше.

До слова, така приймальня діє у волонтерському центрі вже кілька років. Два психологи, психотерапевт і ще два фахівці надають тут допомогу дорослим і дітям, по суботах приймають їх за попередніми записами.

“Наші осередки діють по всій Україні,- розповідає Карпатському об’єктиву керівник берегівської групи Юлія Ларіна. – І ми радо зустрічаємось з пацієнтами не лише на свята, а й в будні”.

Після згадуваного кабінету, дітлахи обов’язково навідуються до мудрої сови-чарівниці, яка розташувалася поряд на розлогому дереві, й загадують їй свої бажання.

“Намагалися створити дітям, які вимушено покинули свої домівки, затишну й незвичну атмосферу, щоб вони хоча на хвильку забули пережите, страхіття невиправданої війни,- ділиться з Карпатським об’єктивом координатор волонтерського центру Тетяна Вовкунович.- І це не єдиний такий захід, який ми тут проводимо”.

Так, на наступний тиждень планується поїздка до замку Сент Мікловша, екскурсія по місцях, де гніздяться червонокнижні птахи. Волонтери в перспективі мають ще чимало корисних і захоплюючих наміток.. Вони жертвують свом вільним часом, аби доставити дітям біженців задоволення.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини