137525
16:23 17.102022

Підпрограма Students at risk для студентів, які змушені тікати від війни

Життя 2482

Підпрограма Students at risk є доповненням до стипендіальної програми Stipendium Hungaricum, яка контролюється Міністерством закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини та керується громадською фундацією Tempus.

Мета програми – надання допомоги студентам та докторантам, навчання чи дослідження яких було призупинене через війну, катастрофи тощо. Студентів, що тікають від війни в Україні, підпрограма підтримує стипендією.

ЗАЯВА НА 2022/23 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Громадяни України ще можуть подавати заявки на 2022/2023 навчальний рік за новим конкурсом, заявка на який доступна тут: https://stipendiumhungaricum.hu/uploads/2020/03/Students_at_Risk_Programme_Revised_Call_for_Applications.pdf

Система заявок уже відкрита. Їх треба подавати через онлайн-систему подачі заявок ГФ Tempus. Система онлайн-реєстрації доступна за посиланням: https://apply.stipendiumhungaricum.hu/

Існують також позауніверситетські навчальні програми, наприклад, навчальна програма на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ в м. Берегові. Вони мають у своїй назві слова «Берегове/Berehove» (детальніше дивіться нижче).

Прийняті абітурієнти можуть розпочати навчання будь-коли, навіть після початку навчального року. Мета нового конкурсу – допомогти громадянам України, які у 2022/2023 навчальному році хотіли здобувати освіту в Угорщині чи в угорському виші, але пропустили попередню можливість подати заявку.

Підпрограма Students at risk підтримує очне навчання у вишах для отримання ступеня вищої освіти. Спочатку університети приймають стипендіатів на неповну форму навчання – це перший етап. Після його закінчення заклади оцінюють, чи можуть одержувачі стипендії бути допущені до повної програми, що веде до здобуття наукового ступеня (другий етап), і чи можуть вони продовжувати навчання.

Подати заявку на повний курс є можливість лише, якщо курс починається не в осінньому семестрі, а восени (перехресний вступ). У такому разі стипендіати розпочинають навчання в повному обсязі без часткового етапу.

Окрема підпрограма ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ (м. Берегово, Україна)

Ті, хто має бажання навчатися в Україні (м. Берегово) на базі ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, мають можливість обирати серед спеціальностей, запропонованих цим закладом (перегляньте систему подачі заявок (https://apply.stipendiumhungaricum.hu/) для доступних програм).

Навчальні програми, які пропонуються в м. Берегові, – це комплексні курси, що включають угорську мову та культуру, а також підготовчі курси англійської мови.

У рамках позауніверситетських програм навчання громадяни України можуть пройти повну програму навчання в Берегові або частину в Берегові, а іншу – в приймаючому закладі в Угорщині.

Ви можете подавати заявку для навчання в Берегові за такими спеціальностями, навчальними курсами:

Курси Ніредьгазького університету:

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах