134326
11:05 14.082022

У Перечині відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних сил України

Життя 8336

12 серпня у Перечині відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних сил України. Тривав понад три години. На імпровізованій сцені перед пам’ятником легендарному листоноші Федору Фекеті виступила гостя – заслужена артистка України Олена Білоконь, учні та викладачі КЗ «Перечинська школа мистецтв», місцевий естрадно-інструментальний гурт «HiTMiX».

– Дорогі перечинці та гості нашого міста! Щиро вітаємо вас на сьогоднішньому благодійному концерті – акції «Молодь заради миру», який проводимо з нагоди відзначення Міжнародного дня молоді та для підтримки наших воїнів, наших захисників, які боронять нашу землю від окупантів. Просимо вносити посильну пожертву до скриньки для збору коштів на підтримку Збройних сил України, – каже ведуча Олеся Рябінчак.

Присутні вшанували хвилиною мовчання українських воїнів, які полягли в боях із загарбниками.

Розпочав концерт дитячий вокальний ансамбль «Промінчик» (керівник Любов Попович) піснею «Музика вічно жива» та «Святковим рок-н-ролом».

В руках юного Марка Мулеси заспівала гітара. Він виконав народну мелодію «Циганська угорка» та обробку закарпатської народної пісні «Гоп-шіді-ріді».

Десятирічна Каріна Василиха – активна учасниця міських концертів. Вона подарувала присутнім пісню з репертуару гурту – «Go-A» – «Шум».

Подейкують, що ударні інструменти – для хлопців. Та Серафима Чобаня опанувала музичний інструмент з великим успіхом. Дівчина майстерно «відцимбалила» «Угорський танець» Брамса, за що отримала гарячі оплески глядачів.

Музикант Станіслав Попович грою на саксофоні вкотре продемонстрував, що музика здатна зачепити найпотаємніші струни нашого серця. До речі, Станіслав став студентом Ужгородського музичного коледжу імені Дезидерія Задора по класу саксофона, де буде удосконалювати свою майстерність та розвивати талант.

І як завжди, «Музичні сердечка» під керівництвом Наталії Самош зробили приємний музичний подарунок для поціновувачів класичної музики.

Завершив концерт естрадно-інструментальний гурт «HiTMiX» (керівник та аранжувальник Віталій Чобаня). За короткий час становлення гурту перечинці неодноразово бачили їх захоплюючі виступи.

– Наш колектив вирішив взяти участь у благодійному концерті, щоб зробити добру справу – підтримати наших воїнів, а людей, зокрема внутрішньо переміщених осіб, які знайшли тимчасовий прихисток у нашій громаді, відволікти від негативних думок, жахів війни, які довелося їм пережити. Присутні могли відпочити, насолодитися піснею, музикою, адже вона – вічна, а також порадіти теплому літньому вечору, адже осінь не за горами, – розповів директор Перечинської школи мистецтв Євгеній Кул.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах