125562
16:28 11.032022

Artisjus запускає акцію допомоги українським митцям

Життя 2859

Угорське бюро захисту авторських прав Artisjus розпочинає кампанію допомоги під назвою Songs for Ukraine, щоб підтримати українських авторів пісень. Редакторів угорського радіо й телебачення та інших музичних провайдерів просять внести до своїх плейлистів українські пісні.

Окрім висловлення солідарності, ініціатива має на меті надання фінансової допомоги: після виконання виділяється гонорар за авторські права, який через місцеву організацію з управління правами надійде до авторів українських пісень. Artisjus у співпраці з експертами та Українською організацією захисту авторських прав допоможе партнерам-учасникам скласти плейлисти. В акції бере участь і Міжнародна конфедерація товариств авторів і композиторів (CISAC).

Artisjus закликає долучитися до цієї ініціативи музичних редакторів, музикантів, медіа-партнерів та інші організації, а також заохочує меломанів слухати більше української музики в ці дні й ділитися хоча б однією українською піснею з хештегом #SongsForUkraine (ПісніЗаУкраїну).

Міжнародні товариства авторів виявляють солідарність з українським народом, особливо з представниками сфери культури.

Для допомоги теле- і радіостанціям Artisjus у співпраці з Українською агенцією з авторських та суміжних прав склав плейлисти з українськими піснями за рекомендаціями композитора, фольклориста Міклоша Бота та організації Music Export Ukraine. Перелік містить різноманітні за жанром пісні, найбільш популярні та андеграундні, хіп-хоп, електронну та рок-музику.

Окрім акції Songs for Ukraine, Artisjus зробив благодійний внесок – надав 10 млн форинтів Екуменічній службі допомоги Угорщини.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах