172726
16:55 17.102024

У Закарпатській ОВА відбулася нарада щодо ВЛК та МСЕК

Життя 174

У Закарпатській обласній військовій адміністрації відбулася нарада з керівниками закладів охорони здоров’я, на якій обговорювали роботу військово-лікарських комісій (ВЛК) та медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

Начальник медичної служби Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло Солдугей підкреслив важливість якісного медичного огляду військовозобов’язаних.

«Військово-лікарська комісія є незалежним органом, до складу якого входять лікарі, призначені керівниками закладів охорони здоров’я. Її роль надзвичайно важлива, адже якісна і відповідальна робота ВЛК є ключовим етапом у забезпеченні обороноздатності країни», – зазначив він.

Також Михайло Солдугей нагадав про обов’язковість виконання постанов ВЛК, згідно з наказом Міністерства оборони України №402: «Довідки ВЛК або свідоцтва про хворобу обов’язкові для виконання територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. Позаштатна постійно діюча ВЛК при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки є самостійною і не підпорядковується начальнику ТЦК та СП».

Крім того, він наголосив на важливості дотримання законності та попередження корупційних проявів під час проходження ВЛК. «Забезпечення прозорості та законності в процесі роботи ВЛК має бути пріоритетом», – підкреслив Михайло Солдугей.

Група комунікацій Закарпатського ОТЦК та СП

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах