172518
19:24 13.102024

Свято «Золота осінь» відбулася у попівській гімназії

Життя 887

Збереження та передача народних традицій та звичаїв предків є одним із стовпів збереження нації. У дусі відродження традицій, не забуваючи про коріння, у Попівській гімназії, що на Берегівщині, для дітей організували свято завершення збору врожаю «Золота осінь».

Традиційно кожного року відбувається свято Осені.  Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи. Ніхто не залишився осторонь, всі учні мали змогу продемонструвати  фантазію та уміння створювати чарівні композиції. Святково прикрашена зала, зустрічала гостей, які прийшли на свято.

Наймолодші виготовляли осінні декорації а старші підготували програми для молодших класів. Свято розпочалося вітальними віршами у виконанні молодших учнів.

Відтак, співаючи тематичні народні пісні, до приміщення зайшли діти. Вихованці гуртка збереження народних традицій відкрили захід в’язанкою народних танців. А старшокласники виконали традиційний фольклорний танець «Csősztánc».

Під час заходу діти брали участь у конкурсах та іграх, розіграшах, а також мали змогу скуштувати виноград різних сортів та поласувати різноманітними випічками, які виготовили їхні батьки до цієї нагоди.

А на завершення за старими звичаями молоді станцювали «Csősztánc» на вулиці центрі села.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах