9450
15:24 1.072016

Йосип Борто зустрівся з представниками Батумського національного університету. ФОТО

Життя 3398

????????????????????????????????????

Перший заступник голови облради Йосип Борто зустрівся з представниками Батумського національногЙосип Борто зустрівся з представниками Батумського національного університету ім.Шота Руставелі, а це – професори Паата Арошхідзе та Рамін (Мате) Тшінарідзе, які перебувають з візитом в УжНУ, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатської облради.

У ході зустрічі гості розповіли про співпрацю з найпрестижнішим вузом Закарпаття та зазначили, що хотіли б розширити її географію: на рівні співробітництва міст _Батумі-Ужгород та країв Закарпаття – Аджарія.

Йосип Борто привітав гостей, подякував за візит і зазначив, що Грузія – це країна європейського розвитку з унікальною грузинською окрасою, чим нагадує наш край. Та розповів, що через тимчасову втрату Україною курортного Криму, на сьогодні велику зацікавленість співвітчизники проявляють саме до Закарпаття. У п’ять разів збільшився сюди приток туристів з інших регіонів України, але зменшився він і з країн Європи. Через події на Сході України, бюрократичну волокіту на кордоні та погані дороги. Але влада краю працює над цим і зробить все можливе, аби ці перепони мінімізувати. «Ми крок за кроком вийдемо з цього і прийдемо до своєї мети – у Європу, до якої ми належимо від діда-прадіда», – наголосив він.

Щодо намірів співпраці, то Йосип Йосипович сказав: « Приєднання України до Євросоюзу – це не тільки стоси великої кількості угод. Це концентрація взаємовигідних зв’язків на різних рівнях і різних широтах. Відстань між нашими краями велика, та якщо налагодити побратимство і наповнити його повноцінним змістом задля добра наших громад, то це не стане на заваді». І додав: «Закарпатці не багаті матеріально, але багаті на любов і повагу, а це дорого коштує». Та згадав біблійне правило, яке прийняв у своє життя щиро: «Від багатства і бідності врятуй мене,Боже!»

Гості наголосили, що їх цікавлять економічні, спортивні та культурні зв’язки з нашим краєм, де вони зустріли доброзичливих, гостинних людей, чим і подібні на грузинів. «Тут ставлення до нас, як до друзів і рідних, – наголосили вони. – То ж ми будемо раді приїзду закарпатців у наш край, де на них чекають високі гори, стрімкі річки, красиве море і вишукане вино».

На цій теплій ноті і завершили перемовини.

У зустрічі взяв участь директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах