88699
16:47 9.082019

Поруч із Закарпаттям проходить унікальний табір «Джерела порозуміння»

Життя 3111

Понад 100 молодих людей з 15 областей України приїхали до Славська, аби взяти участь у всеукраїнському освітньо-виховному молодіжному таборі «Джерела порозуміння — 2019».

Всі вони — представники різних етнічних спільнот: кримські татари, болгари, литовці, угорці, євреї, румуни, роми, греки, азербайджанці, вірмени, грузини за походженням і українці за національністю. З 30 липня по 10 серпня вони презентують свою культурну спадщину, знайомлять інших зі своїми традиціями, святами, відомими постатями, що зробили значний внесок у розвиток української держави та суспільства.

“Сьогодні особливо важливим завданням є виховання національно-свідомої молоді. Це є запорукою соціально-політичної стабільності у державі та закладе основу розвитку української політичної нації. Тому принциповим завданням табору щороку є формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді з етнічних спільнот України”, — переконана виконавчий директор ГО “Конгрес національних громад України” Тетяна Мураткіна.

У програмі табору — спортивні ігри, активне дозвілля, змагання та прогулянки на свіжому гірському повітрі, різнопланові студії-гуртки (образотворче мистецтво, театральна майстерня, психологічний гурток, танці, співи, логіка та інтелектуальні ігри, кіноклуб, основи першої медичної допомоги, медіаграмотність, дискусійний клуб тощо). З учасниками працюють досвідчені фахівці, які пройшли спеціальну підготовку на семінарах і тренінгах КНГУ, інформує Агентство комунікацій ПАЗЛ

«Табір “Джерела порозуміння” — це не просто дозвілля під час літніх канікул. Це — простір дружності та безпеки, в якому кожен учасник може знайти можливості для розвитку своєї особистості, розкрити свій потенціал, бути почутим та зрозумілим”, — наголосила Тетяна Мураткіна.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах