86288
12:10 28.062019

У Перечині рясно зацвів кактус – у вазоні три сотні квіток. ФОТО

Життя 7411

У райцентрі Перечин рясно зацвів кактус. На стеблах з’явилося понад три сотні рожевих бутонів, які щодня все більше і більше розпускаються. Велика кімнатна квітка у вазоні знаходиться на території Перечинської районної лікарні, перед входом до підстанції екстреної медичної допомоги. Вона дивує красою та великою кількістю квіток. А їх – понад 300. Медперсонал та пацієнти зупиняються, аби помилуватися цією неймовірною красою.

Кореспондент «Карпатського об’єктива» з’ясувала, що господинею квітки є лаборант з рентгенологічного кабінету Світлана Кічак. З нею і поспілкувалися.

– Я дуже люблю квіти. Вирощування кімнатних рослин – моє хобі, – зізналася пані Світлана. – Проживаю у сусідньому селі Сімер. Вдома маю дуже багато квітів. Порозросталися, не маю де тримати. Торік восени принесла оцей кактус до нашого кабінету. Йому понад десять років. Так рясно цвіте щороку. Зимував у кабінеті. Як з’явилися на ньому бутони, винесли надвір – кактус любить сонце.

Цей кактус називають «ператий кактус», «лісовий кактус», «епіфіллум». Він не має колючок, а має плоскі довгі м’ясисті стебла, які дуже схожі на листки. У природних умовах зустрічається в лісах Центральної та Південної Америки.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах