82790
14:02 17.052019

Міжнародне змагання з програмування «Кубок Векуа» відбудеться в Ужгороді

Життя 2764

Змагання триватимуть 25 і 26 травня.

Як і минулих років, Ужгород знову стане майданчиком міжнародного змагання, яке організовує грузинська Асоціація підтримки програмування. В Україні таких платформ, крім Ужгорода, буде три: в Харкові, Одесі та Вінниці. Перевагою цього змагання є те, що воно не обмежує склад учасників жодними рамками. Тут можуть змагатися і школярі, і студенти, і ветерани, які вже давно закінчили навчальні заклади. Тож кожен із охочих узяти участь повинен обрати одне з чотирьох міст, визначених організаторами.

Грузини добре знають рідну історію і цінують своїх видатних співвітчизників, серед яких і відомий математик, академік АН СРСР, президент Академії наук Грузинської РСР, один із засновників Новосибірського академмістечка, перший ректор Новосибірського держуніверситету Ілля Векуа. Грузинська сторона знову організовує масштабне змагання не лише в кавказьких країнах, а й залучає до цього заходу багато інших країн. Директором цього міжнародного турніру є постійний лектор Літньої студентської школи з програмування в Ужгороді, професор Грузинського технічного університету Темурі Заркуа.

Змагання складається з двох турів – індивідуального та командного. Змагання триватимуть 25 та 26 травня, повідомляє Медіацетр УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах