42313
14:28 8.102017

Гостям етнофестивалю на Мукачівщині показали технологію виготовлення вина

Життя 2768

Сьогодні у Мукачівському районі відбувся етнофестиваль “Бобовищенське гроно”, де гостям продемонстрували, як з ягід винограду народжується молоде вино.

2-59

Виноград для фестивалю “Бобовищенське гроно” збирали з усього району: кошики з ягодами до спеціальних дерев′яних діжок несли представники 39 сіл та селищ Мукачівського району.

Виноград чавили пресом та фільтрували сік. В отриманому соці виміряли рівень цукру, який сягнув позначки у 19 одиниць, що є добрим показником для майбутнього вина.

Як розповіли місцеві винороби, вже за 60 діб цей виноград перетвориться на молоде вино, готове до вживання.

Наступного року на фестивалі “Бобовищенське гроно” відкоркують витримане вино з врожаю, який частково переробили під час цьогорічного свята.

Катерина Ірха

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Хустщині шахраї від імені податківців телефонують та вимагають кошти
16:45
Від початку на Закарпатті винесли 416 постанов за перевищення дозволеної швидкості
16:36
На Закарпатті стартували рейди з виявлення незаконно зрубаних ялинок
14:40
На Закарпатті затримали озброєного чоловіка, який відкрив стрілянину в багатоповерхівці
14:31
1528 — новий номер Єдиної ветеранської лінії
11:59
У Перечині провели майстерку з виготовлення вертепної зірки
10:54
На Закарпатті інженеру технагляду повідомили про підозру: громаді Перечина завдано майже пів мільйона гривень збитків
17:21
Мукачево вшанує пам’ять полеглого захисника Миколи Кияна
16:55
Бюджет під ялинку і традиційні урочистості: що відбувалось на святковому засіданні Закарпатської облради
16:32
На Закарпатті підбили підсумки реалізації регіонального плану із захисту прав ромської громади
16:11
Всі новини
Головне