Гостям етнофестивалю на Мукачівщині показали технологію виготовлення вина
Сьогодні у Мукачівському районі відбувся етнофестиваль “Бобовищенське гроно”, де гостям продемонстрували, як з ягід винограду народжується молоде вино.
Виноград для фестивалю “Бобовищенське гроно” збирали з усього району: кошики з ягодами до спеціальних дерев′яних діжок несли представники 39 сіл та селищ Мукачівського району.
Виноград чавили пресом та фільтрували сік. В отриманому соці виміряли рівень цукру, який сягнув позначки у 19 одиниць, що є добрим показником для майбутнього вина.
Як розповіли місцеві винороби, вже за 60 діб цей виноград перетвориться на молоде вино, готове до вживання.
Наступного року на фестивалі “Бобовищенське гроно” відкоркують витримане вино з врожаю, який частково переробили під час цьогорічного свята.
Катерина Ірха
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися