39022
20:01 25.082017

У Перечині ніяк не можуть демонтувати «мертвий» кіоск

Життя 2406

Тиждень тому в Перечині почали демонтувати мертвий кіоск. Колись продавали тут цигарки. Бездіє більше семи років. Заріс чагарниками. Де тільки можна було клеїли-ліпили афіші, оголошення, агітаційні листівки. Парадили його як новорічну ялинку і одноразовими стаканчиками з-під кави, і порожніми пачками з-під цигарок. Але він дратував жителів площі Незалежності, вулиці Ужгородської, на якій розміщений.

1

Торік я писала про мертві об’єкти Перечина, згадувала і цей МАФ.

І ось нарешті сталося диво – днями кіоск почали демонтувати: познімали дошки, пластик, скло. Відходи покидали на землю. Металеву конструкцію залишили. Жителі першого під’їзду першого будинку площі почали обурюватися під час приватних розмов та у Фейсбуці, апелювати до місцевої влади.

Заступник міського голови Любов Крижановська написала у мережі, що «влада приймає міри. Дала припис, щоб розібрали, от і розбирають. 20 років стояло – нікому не заважало, почала міська рада робити кроки – знову невдоволені».

Тетяна Стегура з відповіддю не забарилася: «Та краще би ще 20 років стояло, як має бути такий срач (ви могли би уже знати, що біля нашого під’їзду такий срач неприйнятний (ми самі прибрали би давно, але т о приватна власність) ».

Так, жителі цього під’їзду облагородили прибудинкову територію, регулярно її прибирають, на клумбах насадили квіти. Любо глянути. Затишно. Той недіючий кіоск псував зовнішній вигляд не тільки мікрорайону «Штати», а і міста, бо знаходився біля центральної дороги. Люди зраділи, що нарешті його приберуть. Але, як бачимо, власники не поспішають.

Інспектор з контролю благоустрою Перечинської міської ради Юрій Долинич сказав, що «міська рада теж незадоволена темпами демонтажу. Ми дійшли до домовленості, що відходи від колишнього кіоску приберуть до неділі, а металеву конструкцію демонтують у вівторок». І додав, що на місці недіючого кіоску буде встановлена дошка для оголошень.

Тетяна Грицищук, фото автора

2 3

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах