10:32 26.072017

В серпні на Боржавській вузькоколійці пасажирів кататиме раритетний потяг

Життя 2593

«Укрзалізниця» реанімує старі шляхи сполучення.

c81db93a929338593dab2505978185a5

Між Хмільником Вінницької області і Виноградовим Закарпатської області відновлять сполучення вузькоколійною залізничною дорогою. Про це повідомляє ПАТ «Укрзалізниця». Згідно з повідомленням, вузькоколійка запрацює у серпні в рамках туристичного проекту.

«Укрзалізниця спільно з Міністерством інфраструктури України, Закарпатською облдержадміністрацією та іноземними партнерами реалізує туристичний проект. Для перевезень Боржавською вузькоколійкою на Закарпаття з Гайворона прибув паровоз Гр-280. У серпні щовихідних він кататиме пасажирів, які бажають помилуватися місцевим колоритом. Очікується, що перший рейс відбудеться 4 серпня. Планується, що паровоз курсуватиме вузькоколійкою між Хмільником і Виноградовом», – йдеться у повідомленні «Укрзалізниці».

У відомстві додають, що паротяг Гр-280 побудований майже 70 років тому в Німеччині. Локомотиви цієї серії стали героями багатьох фільмів та сюжетів, зокрема серіалу «Дев’ять життів Нестора Махна». Паровози серії «ГР» сьогодні в Україні використовуються на Київській дитячій залізниці та встановлені в різних містах як пам’ятники. Для капітального відновлювального ремонту ретровагонів необхідні значні кошти.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах