27786
11:30 21.032017

На будівництво дитячих та спортивних майданчиків в Ужгороді передбачено 30 мільйонів гривень

Життя 2933

Реалізацію нещодавно прийнятої Програми будівництва дитячих та спортивних майданчиків у м. Ужгород на 2017-2021 роки продовжують у міській раді – сьогодні відбулося засідання робочої групи з розгляду пропозицій щодо таких майданчиків.

b8b1f6fa679be02db9e845bb4deef2e6

Депутати міської ради, представники управління культури, спорту, сім’ї та молоді, капітального будівництва, департаменту міського господарства, інших управлінь та відділів визначали, де і які саме дитячі ігрові, спортивні чи багатофункціональні майданчики робити.

Нагадаємо, програмою передбачено загалом на 4 роки 30 мільйонів гривень, із них на цей рік – 4.

Головуючий на зібранні заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак наголосив, що майданчики на території навчальних закладів не входять до цієї програми, йдеться лише про загальноміські, у дворах багатоповерхівок. Насамперед, потрібно визначати ті місця, де користуватися зможуть якомога більше мешканців і надавати перевагу багатофункціональним майданчикам – щоб можна було і спортом займатися, і дітям розважатися. Не забувати попросив Олександр Павлович також про парки і сквери міста. Поінформував, що одна з громадських організацій на благодійній основі узялася встановити у Ротарі-парку майданчик для дітей із особливими потребами.

Під час обговорення зазначалося, що 15 різної спеціалізації майданчиків здобули перемогу у конкурсі проектів “Відкритого бюджету”, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба мерії.

Передбачається капітальний ремонт, реконструкція існуючих дитячих та спортивних майданчиків, в окремих випадках – будівництво. Наразі остаточний список ще не сформовано, розглядають пропозиції і визначають пріоритети. Однак наріжним принципом буде – готовність ОСББ чи громадської організації брати на себе обслуговування, підтримання облаштованого майданчика.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах