23757
14:16 18.012017

Десятки ужгородців у день травмуються на нечищених вулицях міста

Життя 2474

Пані Тетяна послизнулася на тротуарі поблизу магазинів «Економ», «ЖУК» та відділення «А-банку». Поки жінка чекала «швидку», на злощасному місці впало 5 людей.

7661bd0236730cba6847cf3d6214c7fb

«Розумієте, це центр міста. Я поверталася додому. Вирішила ще на базар зайти, і тут, на цьому місці, упала, сильно вдарившись головою. Тепер у мене здоровенна «шишка». Я не знаю, чим це для мене закінчиться. «Швидка» вже їде півгодини, а голова болить, повністю «задубіла», – розповідає Тетяна Василівна.

Звертаємо увагу на заклади, які не прибрали прилеглу територію, де жінка впала: «У мене зараз немає ні до кого претензій. Знаю, що там мало бути почищено і присипано – щоб люди йшли спокійно і голову не били».

Потерпіла каже, що за той час, поки вона очікує на приїзд «швидкої», на злощасному місці впало 5 людей: «Поки тут стою півгодини, впало 5 людей. А я так «файно» ударила голову… Більше того, я – «гіпертонік».

 «До нас надійшов виклик від жінки, яка впала на цій ділянці дороги, – розповідає капітан патрульної поліції Ужгорода і Мукачева Тарас Пономаренко – Як ви бачите, тут дуже багато льоду на тротуарі, хоч і посипаного. Проте, у зв’язку із нестабільними погодними умовами, все, що тане, стікає сюди. Від цього й постраждала жінка. За цей час, що ми тут стоїмо, чимало людей впали на цій ділянці. Наразі з нами на місці події працює муніципальна поліція, яка складає акти на підприємців, які мають забезпечувати благоустрій біля свого закладу».

До розмови «підключається» Євген Федорняк, головний спеціаліст відділу муніципальної поліції ужгородської міськради:

«Зараз ми складаємо акти на керівників цих закладів. Це «А-банк», магазини «ЖУК» та «Економ». Щоправда, останні, як побачили, яка тут ситуація, повісили замок на двері магазину і втекли. Згідно правил благоустрою міста та Кодексу про адміністративні правопорушення (стаття 152): якщо це фізична особа-підприємець, то йде штраф від 350 до 850 гривень. Якщо ж юридична – то штраф від 850 до 1700 гривень за неприбрану прилеглу територію. У свою чергу, прилегла територія сягає до 15 метрів або ж до бордюрного каменю. У них тут максимально 3 метри. Ситуація складна тим, що у будівлі банку, за їхніми словами, ще багато підприємців, тож довести вину достатньо важко. Підприємці переконані, що роботу з влаштування благоустрою на їх території має проводити міськрада».

Тим часом, на місце події приїхала карета швидкої допомоги. Медики допомогли пані Тетяні увійти у машину і відразу ж оглянули постраждалу.

«У жінки – травма голови. Їдемо у обласну лікарню», – констатувала медик.

Насамкінець, 0312.ua поспілкувався із головним лікарем Ужгородської центральної міської клінічної лікарні Івано Курахом.

За словами медика, до травмпункту лікарні щодня звертаються чимало людей: “Це переломи, вивихи тощо. Десятки людей кожного дня. Ми вже зверталися до міської ради із поданням…”

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах