На святкових столах закарпатців – суші
На новорічно-різдвяних столах закарпатців були не тільки традиційні олів’є, котлети, відбивні, голубці, картопля, шашлики, а і страви східної кухні.
Мукачівка Мирослава готувала суші-ролли.
– Суші – популярна страва японської кухні. Готується з рису та різних морепродуктів, – пояснює молода жінка. –У мене мала дитина, але вирішила побалувати свого чоловіка. Коханий дав добро і гроші на продукти та інгредієнти.
На приготування страви витратила 350 гривень.
– Продавці у магазинах дивилися на мене з подивом, бо не розуміли слів, перепитували назву товару, який мені потрібен. Я обходила з десяток торгових точок, поки купила необхідні продукти, – каже Мирослава.
За кілограм рису заплатила 22 грн., за дві пачки сухого листя норі – 48 грн., за крабові палички – 30 грн., за п’ять свіжих огірків – 22 грн., за чотири плавлені сирки – 40 грн. Ще купила соєвий соус за 22 грн., баночку маринованого імбиру за 40 грн., порошок васабі за 20 грн., рисовий оцет за 20 грн. За спеціальний килимок макісу заплатила 70 грн.
– Рис добре промила, поставила на вогонь, варила сім хвилин, потім накрила кришкою і зняла з плити. Залишила на 20 хвилин, щоб дійшов до готовності, – господиня розповідає детально процес приготування роллів. – За цей час приготувала заправку до рису: змішала по дві чайні ложки солі та цукру, додала три столові ложки рисового оцту. Все перемішала і додала до рису.
Як каша охолола, стала загортати у листя норі рис з начинкою – нарізані смужками крабові палички, огірки, сирок. Зробила 20 роллів. Чоловік порізав на невеликі кусочки. Виклав на широку тарілку.
Суші подавали з соусом васабі, соєвим соусом, маринованим імбиром. Гостям страва японської кухні сподобалася.
Тетяна Грицищук, фото автора
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися