23621
09:20 17.012017

На святкових столах закарпатців – суші

Життя 4844

сушіНа новорічно-різдвяних столах закарпатців були не тільки традиційні олів’є, котлети, відбивні, голубці, картопля, шашлики, а і страви східної кухні.

Мукачівка Мирослава готувала суші-ролли.

– Суші – популярна страва японської кухні. Готується з рису та різних морепродуктів, – пояснює молода жінка. –У мене мала дитина, але вирішила побалувати свого чоловіка. Коханий дав добро і гроші на продукти та інгредієнти.

На приготування страви витратила 350 гривень.

– Продавці у магазинах дивилися на мене з подивом, бо не розуміли слів, перепитували назву товару, який мені потрібен. Я обходила з десяток торгових точок, поки купила необхідні продукти, – каже Мирослава.

За кілограм рису заплатила 22 грн., за дві пачки сухого листя норі – 48 грн., за крабові палички – 30 грн., за п’ять свіжих огірків – 22 грн., за чотири плавлені сирки – 40 грн. Ще купила соєвий соус за 22 грн., баночку маринованого імбиру за 40 грн., порошок васабі за 20 грн., рисовий оцет за 20 грн. За спеціальний килимок макісу заплатила 70 грн.

– Рис добре промила, поставила на вогонь, варила сім хвилин, потім накрила кришкою і зняла з плити. Залишила на 20 хвилин, щоб дійшов до готовності, – господиня розповідає детально процес приготування роллів. – За цей час приготувала заправку до рису: змішала по дві чайні ложки солі та цукру, додала три столові ложки рисового оцту. Все перемішала і додала до рису.

Як каша охолола, стала загортати у листя норі рис з начинкою – нарізані смужками крабові палички, огірки, сирок. Зробила 20 роллів. Чоловік порізав на невеликі кусочки. Виклав на широку тарілку.

Суші подавали з соусом васабі, соєвим соусом, маринованим імбиром. Гостям страва японської кухні сподобалася.

Тетяна Грицищук, фото автора

суші1

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах