21260
17:50 10.122016

Як зі старого створити нове, або Вишково отримало садочок

Життя 2591

6 грудня в смт Вишково, що на Хустині, відбулася неабияка подія. Для маленьких діточок Миколай приніс щедрий подарунок, що слугуватиме не один рік. Завдяки старанням багатьох людей було відкрито дошкільний підрозділ навчально-виховного комплексу.

1338371398_593

Стара будівля Вишківської школи № 2 була в жахливому стані й підлягала капітальному ремонту. У 1990 році вона перейшла у власність громадської організації Товариства угорської культури (КМКС) с. Вишково. Хустська районна організація ТУКЗ – КМКС передала будівлю релігійній громаді реформатської церкви села на правах постійного користування. Але тільки у 2011 році були підготовлені відповідні документи й розпочато реконструкцію приміщення під дитячий садочок з угорською мовою навчання.

Зранку в День Святого Миколая будівлю дитячого садка освятили, а також прочитали молитву за здоров’я підростаючого покоління та всіх причетних до події. По обіді численні гості взяли участь в урочистому відкритті цієї частини закладу та святковому концерті, який підготувала радісна малеча. Серед гостей були Оніко Лейвої, дружина прем’єр-міністра Угорщини, посол доброї волі угорської Вселенської служби допомоги, Іштван Грежо, міністерський комісар з питань управління транскордонними інвестиціями управління прем’єр-міністра Угорщини, а також Михайло Рівіс, голова Закарпатської обласної ради.

Після урочистих промов, перерізування блакитно-жовтої та червоно-біло-зеленої стрічок гостей запросили на оглядини. Відвідувачам представили світлі ігрові кімнати, спальні, групи.

На знак вдячності за такий подарунок дітвора виступила зі зворушливим концертом, який щедро супроводжувався оплесками.

Тепер у Вишкові є прекрасний комплекс – Загальноосвітній навчальний заклад І–ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад ім. Ференца Келчеї. Тож хай він користується попитом на радість багатьом дітям, батькам та вчителям і вихователям.

Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах