173025
13:38 23.102024

У селищі Вишково пригадали події Угорської революції 1956 року

Життя 146

Учні Вишківського ліцею ім. Ференца Келчеї 20 жовтня у рамках меморіального заходу пригадали події Угорської революції та визвольної боротьби 1956 року. Під час виступу діти запросили глядачів у особливу подорож у часі, й у форматі коротких вистав розповідали історії, співали та декламували вірші про події того часу.

Підготувала виступ із учнями вишківського угорськомовного ліцею вчителька Габріелла Сабов. За її словами, важливо, щоби діти не тільки знали про ті події, а й дійсно розуміли їхню причину. На її думку, під час підготовки такого виступу відкривається тодішня реальність, крім того, багато молодих людей такого ж віку брало участь у тодішніх подіях на вулицях Пешта.

Під час зворушливого ​​ прозово-музично-поетичного виступу діти розповіли, як відбувалися історичні події восени 1956 року на осінніх вулицях столиці Угорщини, наголошували на тому, що ми не повинні забувати про їхню важливість.

На завершення директорка Вишківського ліцею ім. Ференца Келчеї Ілона Цебей подякувала учням та вчителям за змістовний і зворушливий виступ. Поки є молодь, яка розуміє і може розповісти про події 1956 року, надія не втрачається і тут, на Закарпатті.

Глядачі подякували за виступ гучними оплесками.

(VE/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах