172107
18:23 18.072024

Петанк і риболовля – чим в Ужгороді розважають людей поважного віку

Життя 33

Літо для учасників клубу людей старшого віку “Сеньйори” минає під егідою занять з петанку та риболовлі. Саме такі заходи прямо впливають на покращення психоемоційного стану людей, які пережили гострий стрес. Більшість з учасників клубу – внутрішньо переміщені особи, які вимушено покинули свої домівки і знайшли притулок в Ужгороді. Про них дбають волонтери ГО “Рух підтримки закарпатських військових–Ужгород” в рамках проєкту, який реалізовується за підтримки Карпатського фонду. Із запланованих 24 -х заходів наразі рухівці успішно провели більшу частину, але спекотне літо залишили для вечірніх ігор та занять біля водойм.

“До французської гри в петанк було упереджене ставлення, адже вид спорту незнайомий, – розповідає менеджерка проєкту Ірина Сергієнко, – та команда петанкістів на чолі з Петром Гойсом дуже тепло прийняли наших “сеньйор” і швидко навчили осноним правилам та прийомам гри”.

“Ця гра під силу кожному, правила нескладні, запам’ятати легко. Необхідні лише бажання та системність. Ми з командою займаємось уже втретє і я бачу той азарт в очах людей, бачу, як вони разом спілкуються, підтримують одне одного. Петанк уже увійшов в їх життя. Ми відкриті для навчання і для занять”, – розповідає Петро Гойс.

Паралельно розпочались і виїзди клубу на риболовлю. Тут азарт великий і форма для реєстрації заповнюється практично миттєво, – розповідають організатори заходів.

“Ми щасливі мати таких партнерів, які пішли нам назустріч, зрозуміли нашу потребу і створили всі умови для змістовного заходу. Ще навесні цю невелику водойму зарибнили карпом, але уже за два наші заходи учасники його майже усього виловили”, – розповідає керівник проєкту Галина Ярцева. – Тоді Асоціація рибалок Закарпаття на чолі з Остапом Палінчаком власним коштом вдруге зарибнили озерце і дали можливість нашим сеньйорам насолодитись уловом.”

Нагадаємо, проєкт «Клуб “Сеньйори -2”: нові можливості” – соціалізація, адаптація та інтеграція ВПО і місцевих мешканців похилого віку в місцеву громаду» реалізований за підтримки Карпатського Фонду в рамках Проекту інституційної підтримки організацій громадянського суспільства в Західній Україні, що фінансується Fondation de France.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах