172096
17:34 7.022024

Проєкт «Клуб «Сеньйори» повертається

Життя 33

В Ужгороді продовжить свою роботу проєкт з психосоціальної підтримки літніх людей зі складу внутрішньо переміщених осіб “Клуб “Сеньйори”. У новому сезоні відбудуться значні зміни: поруч із тренуванням скандинавської ходьби та нейрогімнастики запрацює група занять з петанку, а влітку стартує риболовля та майстер класи з кулінарії.

«Сеньйори-2: нові можливості» розпочинає пошук учасників віком 56+, котрі хочуть провести весну й літо з користю для здоров’я та у цікавих активностях.

Керівниця «Руху підтримки закарпатських військових – Ужгород», який реалізовує цей проєкт, Галина Ярцева розповідає, що в першому проєкті активну участь брали жінки, а чоловіки проігнорували заходи, саме тому зараз акценти зроблять на чоловічих вподобаннях.

«У першому проєкті ми зробили для вимушених переселенців віком 56+ безкоштовний клуб здоров’я, де вони отримали змогу зайнятись скандинавською ходьбою та нейрофітнесом. Стреси, які вони пережили, позначилися на здоров’ї, а наші заняття направлені на те, аби знизити вплив стресу, попередити розвиток хвороба Паркінсона та Альцгеймера. А в другому сезоні ми збільшимо кількість гуртків, додамо петанк та риболовлю – те, що точно вподобають чоловіки”, – каже Галина Ярцева.

Щоб стати учасником Клубу сеньйорів, варто заповнити й відправити електронну форму (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeX_Xgk46R9cCYixgvhtXuYPUYMQOkYwtZXOB-8Ordz4qBwPw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&pli=1).

Проєкт «Сеньйори-2: нові можливості» реалізовується за підтримки «Карпатського фонду» та Fondation de France.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах