158660
18:09 7.022024

На Закарпатті запускають освітній канал з підготовки 11-класників, які складатимуть НМТ

Життя 2095

У 2024 році вступники до закладів вищої освіти втретє складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ), який проводитимуть у комп’ютерному форматі. Це випробування міститиме чотири блоки завдань: (українська мова, математика, історія України) та одного додаткового на вибір. Аби допомогти абітурієнтам Закарпаття успішно скласти тест, в області 12 лютого запускають спеціальний освітній канал. Онлайн-заняття щотижня проводитимуть з трьох навчальних предметів – історії, математики й української мови.

– Кожного понеділка, вівторка і середи з 15:30 до 16:50 школярі зможуть покращувати свої знання з дисциплін, які обов’язкові до складання. В цьому їм допомагатимуть викладачі Ужгородського національного університету, – розповідає Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА. – З початком повномасштабного вторгнення з’явилися проблеми із забезпеченням безперервного освітнього процесу, що вплинуло на якість знань школярів. Головна мета роботи освітнього каналу впродовж уже трьох років полягає в тому, щоб дати можливість нашим учням заповнити вимушені прогалини в навчанні та якнайкраще підготуватися до тестування.

Мар’яна Марусинець наголошує: якщо систематично готуватися до уроків, плідно працювати, займатися на освітньому каналі, то можна досягти хороших результатів. Цього року в Закарпатській області національний мультипредметний тест складатимуть понад 9 700 учнів, майже 170 з них – з-поміж вимушених переселенців. Однак приєднуватися до онлайн-занять запрошують не тільки одинадцятикласників, а й учнів 10-х класів.

– Досвідчені викладачі, які вже працювали з тогорічними випускниками, знають усі особливості й моменти, на які варто звертати увагу школярів у процесі підготовки. Ми сподіваємося, що наші учні покажуть гарні результати тестування, а кількість двохсотбальників зросте. Посилання та коди доступу до занять учні зможуть знайти на Освітньому каналі (платформа ZOOM), – зазначила директорка департаменту. 

Варто зазначити, що учасник зможе скласти предметні тести в один день, а якщо йому щось завадить (хвороба, повітряна тривога під час тесту тощо), то зможе пройти тестування в додаткову сесію. Кожен блок триватиме 120 хвилин, із перервою між ними. Така модель тестування є вимушеною, але прийнятною в умовах воєнного стану: учасникам потрібно буде лише раз з’явитися до екзаменаційного центру. Завдяки цьому вступникам не треба долати подекуди значну відстань до екзаменаційних центрів і ризикувати безпекою. А ті, хто складатиме тестування за кордоном, зможуть це зробити у місцевих екзаменаційних центрах.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах