17152
08:49 10.102016

На Мукачівщині відбувся колоритний етнофестиваль

Життя 4413

_mg_8980

Vaclav етнофестиваль «Страбичівський гусь» проходить на Мукачівщині не вперше. Центральна вулиця села Страбичово ось вже вдруге зустрічає в себе не лише краян, але й гостів із закордону.

Офіційне відкриття цього невеличкого фестивалю розпочалося із молитви, яку виконав настоятель православної церви Отець Петро. Він зазначив, що цей фестиваль проходить в честь святого благовірного князя Венцеслава Чеського (Вацлава), якого шанують не лише віряни православної віри, але й католики. Зауважимо, що в історії він запам’ятався як заступник і небесний оборонець Чехії.

Також організатори зауважили, що хоч це другий і не дуже великий фестиваль, але їхні плани щодо подальшого розвитку фестивалю – амбіційні. Після чого побажали учасникам заходу гарного настрою та вдалого святкування.

Глядачів розважали почесні гості та артисти з Чехії, Словаччини, а також рідного Закарпаття. Жіночий колектив із села Великі Лучки з чудесним голосом, тріо з Ужгорода – жінки вразили публіку виконанням музичних творів на скрипках, а також відомий гурт «Рокаш», який своїми піснями розповідає про закарпатське життя на близькій для закарпатців мові. Не тільки ці, але й інші виступи творчих колективів запам’ятаються тим, хто зумів відвідати цей, ще такий молодий фестиваль.

Зазначимо, що окрім концертної програми гості свята могли придбати собі різні сувенірні вироби, іграшки, солодощі, національні костюми, домашню випічку, мила.

Окрім того, могли поласувати печеним гусем, пікницею, шашликом, бограчем та іншими не менш смачними стравами. Як кажуть: «Будь-яка примха, за ваші ж гроші». Також гості етнофестивалю «Страбичівський гусь» могли скуштувати чеське пиво та взяти участь у дегустації вин та домашніх настоянок.

Іванна Бондарук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах