171199
14:55 18.092024

Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів

Життя 359

Майже 10 літрів крові здали гвардійці закарпатського підрозділу для поранених побратимів. Цього тижня 20 військовослужбовців прийшли на станцію переливання і стали донорами.

«Ми побачили оголошення лікарів про допомогу. Там йшлося, що пораненим нашим бійцям необхідна донорська кров. Того ж дня ми зорганізувались і прийшли сюди. Особисто я постійно здаю кров. Це і користь для організму, і допомога іншим. Кажуть, що один донор може врятувати три людини. Дуже сподіваюсь, що це дійсно так, і комусь ця кров збереже життя», – розповів старший сержант Василь Стецюк.

Гвардійці на станції переливання крові в Ужгороді часті гості. Вони завжди відкликаються на запрошення лікарів. Серед військовослужбовців чимало тих, хто стає донором вперше. Але більшість – це люди, які мають досвід здачі крові і роблять це давно.

«Ми не маємо права відмовляти у допомозі лікарям і побратимам. Тому я з радістю сьогодні тут – на станції переливання. Разом зі мною мої друзі. Ми всі з одного підрозділу. Ті хлопці, яким дістанеться наша кров, не дізнаються наші імена, але це для нас не важливо. Наша мета – допомогти зберегти життя пораненим», – поділився думками гвардієць Ярослав Майкович.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах