170345
16:27 29.082024

Соняхи, як символ пам’яті. Закарпатські гвардійці вшанували полеглих захисників України

Життя 465

10-річчя боїв за Іловайськ відзначили військовослужбовці закарпатського підрозділу Національної гвардії України. Разом з представниками влади, дипломатами, духовенством та побратимами гвардійці вшанували пам’ять захисників України, які загинули у боротьбі за Незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни.

Саме 29 серпня 2014 року в ході героїчної оборони Іловайська на Донеччині, після підступного переходу державного кордону російськими військами, українські добровольці та бійці регулярних військових частини опинились в оточені. Повіривши росіянам у можливість вийти, так званим, «зеленим коридором», багато захисників загинули. Цього дня нацгвардійці разом з побратимами та усіма українцями згадують ті сумні події і вшановують пам’ять героїв. Офіцери Нацгвардії поклали квіти до монумента на Пагорбі Слави і до могил полеглих під час АТО-ООС і сучасної війни за Незалежність України.

«Перші добровольчі підрозділи, які посили наші Сили оборони в 2014 році, виконували найскладніші завдання на Сході Донеччини. Вони звільнили надважливе місто Іловайськ. В перспективі це дозволило б задушити осередки сепаратизму. Але росіяни, як завжди, завдали підступного удару. Втім, вчинок перших добровольців надихнув тисячі українців стати до лав Сил оборони України під час повномасштабного російського вторгнення і дати гідну відсіч агресору. Саме тому цей день має величезне значення для історії нашої держави», – поділився нацгвардієць Андрій.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах