170306
15:05 29.082024

Переможці конкурсу «Без кордонів» зустрілися в таборі в Угорщині

Життя 495

Переможці конкурсу-вікторини «Без кордонів» та їхні вчителі перебувають на відпочинку в літньому таборі, який проводиться 27–31 серпня в селі Носвай, область Гевеш, Угорщина.

Вікторина «Без кордонів» щороку організовується Державним секретаріатом з питань національної політики Угорщини серед школярів Карпатського басейну. У рамках однойменної програми завдяки державній підтримці діти з Угорщини мають змогу здійснювати подорожі та знайомитися із закордонними угорськими громадами. На сьогодні такою можливістю скористалися вже 530 тисяч осіб.

Цьогоріч у вікторині «Без кордонів» узяли участь 160 учнів середніх шкіл з Угорщини та закордонних угорських громад. У рамках конкурсу діти порівняли свої знання з історії, географії, етнографії. Перше місце здобули школярі з Будапешта, друге – з міста Бейкешчаба, третє – з Есека. Переможці вікторини отримали грошовий приз у розмірі одного мільйона форинтів, а ті, хто посів друге та третє місця, – по 300 тисяч форинтів.

У таборі ж беруть участь школярі з Трансильванії, Закарпаття, словацької Верховини, сербського Воєводина, Хорватії та Угорщини, які за підсумками кількох турів цьогорічної вікторини досягли найкращих результатів.

На дітей та вчителів чекає цікаве і змістовне дозвілля. Родзинкою цьогорічного табору стане те, що школярі зможуть «потрапити в космос» за підтримки Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини та компанії BGA Zrt. За допомогою симулятора діти зможуть відчути, як це, покинути Землю.

Debreceni-Tóth Gabriella

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах