166561
17:36 10.082024

Корисне для військових: зберігай та завантажуй застосунок Армія+

Життя 730

Міністерство оборони України представило нову платформу Армія+, створену з метою цифровізації послуг для військовослужбовців та підвищення ефективності служби.

Зокрема, в питанні зменшення обсягів паперової роботи. Одна з найбільш очікуваних функцій застосунку — можливість подання електронних рапортів.

«Надмірна паперова робота, яка сповільнює ефективність і якість служби, — одна зі скарг від військових, яку я чув найчастіше. Армія+ та цифровізація війська змінить цю компоненту, перевівши всі процеси у зручний електронний формат. Це супер app для військових, і я вдячний нашій команді за створення концепту, розробку та впровадження застосунку», — заявив під час презентації міністр оборони України Рустем Умєров.

У застосунку Армія+ доступні 11 видів рапортів, згрупованих у чотири типи: «На відпустку», «На допомогу», «Направлення» і «Видача направлення». Рапорти можна подати за кілька хвилин, а підказки допоможуть заповнити їх правильно. Рапорти надсилаються на підпис за допомогою унікального номера військовослужбовця – Армія ID.

«Сьогодні інновації визначають сучасне поле бою та визначають переможців у війні. Інновації застосунку Армія+ мають на меті підвищення ефективності службової діяльності військовослужбовців, створення більш комфортних умов для вирішення службових питань і для виконання бойових завдань за призначенням. Армія+ спрощує службу та зменшує втрати часу», — зазначив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

У застосунку також передбачені опитування, завдяки яким держава зможе дізнатися думку військових з будь-яких питань, а самі військовослужбовці зможуть впливати на реальні зміни у Силах оборони України.

«Армія+ – це не тільки великий крок в напрямку цифровізації війська, а й демонстрація людяного ставлення до наших захисників. Люди, які ризикують життям за нашу із вами свободу, не мають заповнювати папери від руки під лінійку, стояти у чергах чи їхати у довгі подорожі за підписом на рапорті. Далі будемо впроваджувати ще більше сервісів для комфорту наших військових», — повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини