166470
11:14 8.082024

«Завдяки підрозділам зв’язку відбувається управління військами, а це забезпечує успіх завдання». Військовий зв’язківець розповів про важливість роботи

Життя 562

Житель Мукачева Василь Феделеш повернувся в Україну та вступив до війська навесні 2022 року. Він відбивав атаки ворога на Київщині, а згодом став зв’язківцем у закарпатському підрозділі Нацгвардії. Зараз Василь передає набутий досвід молодим військовослужбовцям та забезпечує зв’язком підрозділи НГУ.

«Зв’язок — це важливий фактор боєздатності війська. Сьогодні ми застосовуємо сучасніші технології, щоб захистити наші ліній комунікації. Для цього ми використовуємо спеціальне кодуваня. Коли підрозділ використовує радіостанції, то обмін інформацією йде у зашифрованому вигляді. Ворог намагається заглушити наші сигнали, а наше завдання — не дозволити йому це зробити. Аби завадити їхнім зв’язківцям, ми використовуємо різні підходи. Наші засоби дозволяють нам обійти ворожі засоби глушіння. Якщо противнику вдалося десь подавити сигнали між нашими підрозділами, то ми використовуємо спеціальні системи підсилення направленої дії в той сектор. Таким чином ми забезпечуємо сталий зв’язок», – розповідає Василь Феделеш.

Те обладнання, яке використовують гвардійські зв’язківці, сучасне та надійне. Водночас, як і будь-яка військова техніка, вона непримхлива і надійна. Це дозволяє виконувати поставлені завдання на високому рівні.

«Робота військового зв’язківця дуже важлива, адже саме завдяки зв’язку відбувається управління військами, а це забезпечує успіх завдання. Без зв’язку у військах настане хаос. Наскільки б добре озброєними підрозділи не були, їм обов’язково потрібне управління. А це залежить від надійного зв’язку. Тому ворог намагається знайти наші командні пункти, заглушити сигнали і перебити лінії комунікації. Тож ми завжди маємо декілька запасних каналів та постійно маскуємо наші позиції. Ми не можемо дозволити собі бути виявленими», – розповідає зв’язківець Юрій Цуприк.

Свої навички зв’язківці відточують постійно, проводять польові виходи, випробовують нову апаратуру, навчають молодих спеціалістів та забезпечують сталий зв’язок між підрозділами.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини