165309
09:44 11.072024

У Косоні для дітей другий рік поспіль діє гурток «Умілі руки»

Життя 1414

На базі сільської бібліотеки населеного пункту Косонь, що на Берегівщині, вже другий рік поспіль функціонує творчий гурток «Умілі руки». Під керівництвом бібліотекарки Андреї Ровжа діти  ознайомлюються з різними техніками рукоділля. На заняттях у них формуються практичні навички творчої діяльності, розвиваються працьовитість та художній смак. Також хлопці та дівчата спілкуються в колективі однодумців, діляться ідеями та втілюють їх у життя. Завдяки  програмі гуртка у підростаючого покоління розвивається творча уява, фантазія, художній смак, образне мислення, пам’ять, увага, наполегливість у роботі, працелюбність, дрібна моторика, охайність, посидючість, витривалість, дисциплінованість.

Декоративно-ужиткове мистецтво органічно увійшло до сучасного побуту і продовжує розвиватися, адже дає можливість дитині проявити свою індивідуальність, втілити задум, відчути радість творчості. 

«Заняття гуртка проводиться раз на тиждень, у другій половині дня, у відведений час для ігор та самостійної художньої діяльності дітей. Ми вирішили з цим заняттям надати їм можливість корисно проводити вільний час.  Основними напрямками роботи є аплікація, малювання та виготовлення виробів у нетрадиційній техніці.

Намагаємось створити умови для творчої самореалізації дитини засобами декоративно-ужиткового мистецтва. Наша мета – виховувати повагу до історичного минулого нашого народу, формувати уявлення та знання про традиції та культуру  рідного краю до народного ремесла. А також навчити дітей розуміти прекрасне, цінувати його. 

Під час заняття діти навчаються створювати самі, планувати та організувати трудовий процес. 

Програма гуртка містить теоретичну і практичну частини. Теоретичні заняття тісно поєднуються з практикою. Для реалізації теоретичних завдань використовуються розповіді, які супроводжуються показом виготовлених робіт. Практична робота включає підготовку матеріалів та виготовлення власних робіт. Функціювання нашого гуртка підтримує відділ освіти, культури, молоді та спорту Косоньської сільської ради. Діти зацікавлені гуртком та з радістю відвідують заняття, так як мають можливість опанувати нові техніки, навчитися новому», – розповіла керівниця гуртка пані Андрея.

Наталія ВАРОДІ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах