165002
14:29 2.072024

Один із найстаріших танцювальних клубів Хуста відзначив ювілей

Життя 573

Клуб спортивного танцю «Еліт» цими днями відзначив 25-річчя звітним концертом. Подія відбулася у Закарпатському обласному театрі драми та комедії. Вітали танцюристів чиновники, колишні випускники та батьки теперішніх дітей, які займаються хореографією.

«За чверть віку ми пройшли багато всього, Утім маємо хороші результати і багато вагомих перемог вихованців», – розповіла «Карпатському об’єктиву» президентка клубу «Еліт» Владислава Костак. – Усе це – результат тривалої і наполегливої роботи тренерів: Костянтина Дзюблюка, Лесі Томанчук, Олександра Вовчка, Наталії Іванової. У нашому доробку багато перемог на фестивалях і конкурсах міжнародного рівня, колектив неодноразово нагороджувався різними відзнаками, подяками. На досягнутому не зупиняємось, плануємо рухатися далі!»

Слід зазначити, що «Еліт» справді постійно у творчих пошуках, розвивається, завойовує все нові й нові Оліпми на різноманітних хореографічних подіях.

«Добре, що в нашому місті є такий клуб, що діти мають можливість розвиватися, цікаво проводити час, активно займатися улюбленою справою. Тішить, що творчу стежку обирає все більше молоді та що наші танцюристи успішно реалізовують себе у мистецтві не тільки вдома, але й за кордоном. «Еліт» робить безцінний внесок у розвиток танцювального мистецтва нашого краю, у виховання підростаючого покоління, прославляє Закарпаття у різних країнах світу. Танцювальні композиції створюються для дітей різних вікових категорій і малеча залюбки виконує складні номери», – зазначила начальниця управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Ольга Шпір.

Звітний концерт складався з яскравих хореографічних композицій. Виступали діти як молодшої, так і середньої та старшої вікової груп. Кожен вихованець майстерно демонстрував свої уміння та витонченими рухами запалював зал, який відгукувався шаленими оплесками.

«Моя донька сильно горбилась. Вирішила, що найкраще виправить поставу танець. Записала її в «Еліт». Вона танцює вже три роки і зараз можу сказати, що хода в неї, наче в лебедя. Дуже задоволена роботою тренерів та вмінням наставників мотивувати юнь. Не знаю, яку стежку в житті обере моя дитина, але переконана, танець у її житті буде завжди», – запевнила мама однієї з вихованок пані Мар’яна.

А маленька танцюристка Вероніка зізналася, що в майбутньому хоче стати професійним хореографом.

«Мені тільки 9 років, але точно знаю, що танці – це моє покликання. Наполегливо щоденно працюю над собою, аби тіло було пластичним, аби могла гідно виступати на різних змаганнях. Займатися хореографією мені не просто цікаво, мене це просто окриляє. Радію, що батьки мене підтримують і маю хороших наставників», – наголосила дівчинка.

Варто додати, що очолює клуб заслужений тренер України, президентка Закарпатського обласного осередку Асоціації спортивного танцю України, суддя вищої міжнародної Категорії Владислава Костак. Хореграфиня не тільки займається зі здоровими дітками, але й підтримує людей з обмеженими фізичними можливостями, є заслуженим тренером України зі спортивних танців на візках.

Колектив постійно виборює перемоги у Болгарії, Сербії, Румунії, на багатьох українських конкурсах. Багато хто з випускників клубу продовжив навчання у спеціалізованих вишах та виступає на великій сцені не тільки в нашій державі, але й у Європі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах