164810
09:58 28.062024

У Берегові відкрили офіс сприяння розвитку Закарпаттю та його жителям

Життя 590

25 червня в Берегові відкрили офіс сприяння розвитку місцевим жителям Закарпаття за підтримки Товариства Закарпатської угорської культури (KMKSZ). Увага Євросоюзу прикута до України, у зв’язку з чим ми маємо більший доступ до ресурсів ЄС, і цією можливістю можемо скористатися, допомагаючи діючому бізнесу розвиватися. Участь у тендерах Європейського Союзу підтримує Офіс підтримки розвитку Угорщини (MFOI).

MFOI було засновано урядом Угорщини з метою сприяння збільшенню участі Угорщини в програмах прямого управління ЄС, а також допомоги угорським і центрально-східноєвропейським партнерам залучати прямі кошти з Європейського Союзу. Це ресурси розвитку, міжнародні проєкти, особливість яких полягає в тому, що партнерство має будуватися на європейському рівні, і в такому партнерстві мають реалізовуватися проєкти, які відповідають різним цілям. А також підтримувати як національні, так і транскордонні організації для участі в прямих програмах ЄС.

На відкритті заходу виконавча директорка Офісу підтримки розвитку Угорщини (MFOI), відповідальна за координацію використання прямих коштів ЄС, уповноважена міністерка Бернадетт Петрі розповіла: «Наша мета — надати людям доступ до якомога більшої кількості ресурсів задля розвитку з Європейського Союзу. Надаючи інформацію про гранти та тендери, зможемо допомогти Закарпаттю на шляху розвитку. Люди, які тут живуть, зможуть отримати доступ до нової послуги, співпрацюючи з KMKSZ/ТУКЗ».

«Європейський Союз визначає різні пріоритети, та, насамперед, ці ресурси використовувати задля наших власних потреб. Ми намагаємося допомогти організаціям мати можливість брати участь у якомога більшій кількості цих програм, які включають класичні дослідження та розробки, сфери, які підтримують екологічні цілі, конкурентоспроможність компаній та цифрові технології. Віримо, що, започаткувавши цю послугу тут, на Закарпатті, працівник офісу Берегова може допомогти нам оцінити тутешні потреби та з розумінням побачити, до якої співпраці ми можемо залучити місцевих партнерів», – підкреслила пані Петрі та подякувала KMKSZ за те, що вони дають змогу залучити якомога більше прямих коштів ЄС для закарпатців.

З відкриттям офісу розширилися послуги KMKSZ, адже тепер є можливість розвиватися та залучати ресурси. Заступник голови КМКС Йожеф Шін наголосив: «У нашій країні триває війна, у бюджеті бракує коштів на цивільні розробки. Проте у нас є чимало потреб на реконструкції доріг, мостів, закладів охорони здоров’я та освіти. Цей перелік можна продовжувати. Відкриття офісу надає шанс бажаючим взяти участь у тендерах Європейського Союзу. Для цього вже будуть усі можливості».

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах