164795
17:11 27.062024

У Закарпатській ОВА відбувається благодійна виставка-продаж полотен

Життя 545

Сьогодні в атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради розгорнуто експозицію з 20 живописних полотен крайових митців-членів Національної спілки художників України.

Як розповів під час відкриття директор департаменту культури Євген Тищук, виставка, що триватиме з 27 до 28 червня, має дві мети: прикрасити головну адмінбудівлю Закарпаття в день проведення чергової сесії обласної ради та в День Конституції України, а ще – виручити кошти з продажу картин для потреб Збройних Сил України.

На виставці представлено роботи 10 митців. Серед них – заслужений художник України Василь Вовчок та директор Закарпатського обласного художнього музею ім.Й.Бокшая Франциск Ерфан. Вони розповіли, що ці картини – результат весняного пленеру в селі Забрідь Ужгородського району, де протягом п’яти днів митці писали з натури пейзажі, натюрморти та створювали композиції, натхненні мальовничим куточком Закарпаття.

Пленер проведено за кошти «Програми розвитку культури Закарпатської області на 2024-2026 роки».

Учасники: народний художник України Борис Кузьма, заслужені художники України Василь Вовчок, Володимир Павлишин і Тарас Усик, а також Марія Митрик, Світлана Кирлик, Франциск Ерфан, Олександр Мондич, Іван Івановчик і Михайло Сусла.

Кожен митець надав для благодійної виставки по 2 роботи, які впродовж двох днів охочі зможуть придбати за досить символічну ціну й водночас підтримати наших захисників.

Про це інформує Департамент культури Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах