164576
16:39 22.062024

В УжНУ завершив роботу трьохденний захід про грантові можливості Національного фонду досліджень України в рамках Програми «Горизонт Європа»

Життя 669

Протягом 19-21 червня в Ужгородському національному університеті відбувся навчально-практичний та інформаційний захід «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми «Горизонт Європа». В рамках заходу відбулася зустріч керівництва УжНУ представниками Національного фонду досліджень України, ознайомлення із діяльністю НФДУ.

В рамках третього, завершального дня відбулося ознайомлення учасників із організаційно-правовими аспектами конкурсного відбору НФДУ, адмініструванням грантів та моніторингом виконання проєктів.

Докторка філософії у галузі права, головна спеціалістка відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Юлія Ремінська розповіла про Можливості для українських дослідників у програмному компоненті «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA). Це унікальна ініціатива ЄС, що покликана сприяти набуттю дослідниками нових професійних компетентностей та дослідницьких навичок. Ключові завдання цієї ініціативи: надання грунтовної підтримки дослідникам у питаннях професійної підготовки, набуття навичок та кар’єрного зростання, фасилітація транснаціональної, міжгалузевої та міждисциплінарної мобільності як інструменту для поглиблення дослідницького досвіду науковців, скерування фінансових ресурсів на підтримку передових докторських та постдокторських програм, а також спільних проектів, які грунтуються на зобов’язаннях досягати високих стандартів якості та удосконалення національних інституційних процесів найму на роботу.

В рамках заходу головна спеціалістка відділу комунікацій та міжнародного співробітництва НФДУ Тетяна Мачуліна ознайомила присутніх із Стратегією НФДУ з питань відкритої науки.

Також в рамках третього дня заходу відбувся майстер-клас у формуванні успішної проєктної заявки в рамках Програми «Горизонт Європа», який провела головна спеціалістка відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Таїсія Симочко.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
12 протоколів за відсутність договорів на вивезення сміття склали в Мукачеві
17:32
У Закарпатській ОВА відбувається благодійна виставка-продаж полотен
17:11
Мукачево прощатиметься із полеглим Героєм
16:50
Жителя Тячівщини вже вдруге викрили на незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків до країн ЄС
16:32
Мер Мукачева вийде з СІЗО, за нього внесли 30 млн гривень застави
16:10
Перед судом постане посадовець лісового господарства зі Закарпаття, який допустив незаконну рубку дерев на 1,5 млн грн
15:59
II Міжнародний музейний форум відбувся у «Закарпатському музеї народної архітектури та побуту»
15:39
В Ужгороді затримали підозрюваного у розповсюдженні партії наркотовару
15:22
Справа про махінації із землею: голову Мукачівської райради Ланя взяли під варту
14:57
Як не вигорати: тренінг для соціальних працівників провели в Ужгороді
14:18
Всі новини