164466
09:40 20.062024

В Ужгороді відбувся день спільнодії у межах програми «Ти як?»

Життя 458

В обласному центрі Закарпаття пройшов день спільнодії в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Тематичний захід «Мистецтво, що обʼєднує всіх» провели для студентів та викладачів Академії культури і мистецтв.

Директор департаменту культури Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук відкрив подію і привітав учасників від імені очільника краю.

«Ми живемо в складні часи. Мало яку сім’ю сьогодні оминуло горе, пов’язане з війною, саме тому дуже важливими є вміння застосовувати техніки заспокоєння. Для розвитку та руху вперед нам потрібні ясний розум та спокійна свідомість. Саме культура є тим джерелом, яке може давати нам потрібний ресурс для цього», – зазначив Євген Тищук.

Ректорка Академії культури і мистецтв Наталія Шетеля відзначила важливість проведення такого заходу саме в їхньому закладі, адже дуже важливо, щоб студенти вже сьогодні розуміли значення культури та мистецтва у відновленні людей та внеску в психологічний добробут.

Учасників також привітала регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» у Закарпатській області Таїсія Симочко. Вона розповіла про Програму, її завдання, мету та основні компоненти.

Студентка спеціальності «Психологія» Ужгородського національного університету Ангеліна Пилип ознайомила присутніх з техніками самодопомоги на прикладі тих, що представлені на «Стежці ментального здоров’я».

Після цього на учасників заходу чекав практичний блок із застосуванням арттерапевтичної техніки. Студенти ділилися тим, що допомагає їм триматися, формувати власну стійкість і розслаблятися, а потім втілювали це у роботі з глиною та обмінювалися враженнями.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах