164152
16:30 12.062024

Обласний центр комплексної реабілітації у рік обслуговує близько 500 дітей та до 400 осіб із інвалідністю

Життя 758

Виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук із робочим візитом відвідав Комунальну реабілітаційну установу «Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю», що в Ужгороді. Разом із керівником Центру Олегом Кириленко поспілкувалися про роботу та обговорили алгоритм ефективної роботу закладу.

Центр фінансується за рахунок коштів обласного бюджету, а також залучаються спонсорські кошти. Тут отримують послуги особи з вадами опорно-рухового апарату, центральної та периферичної нервової системи; з психічними захворюваннями та розумовою відсталістю; з ураженням внутрішніх органів; змішаними вадами.

У структурі центру функціонує 10 відділень в області, із них – 2 в Ужгороді, одне – для категорії 18+ у Виноградові та 7 відділень – Великоберезнянське, Дубівське, Іршавське, Міжгірське, Свалявське, Рахівське, Тячівське.

З початку війни Центр надає послуги дітям з інвалідністю та надає місця для проживання сім’ям, що виховують дітей із інвалідністю із числа ВПО. В Ужгороді у Центрі знайшли прихисток 18 вимушених переселенців такої категорії. Всього облаштовано 106 місць у відділеннях в області.

Олег Кириленко розповів про роботу мультидисциплінарної команди (реабілітологи, логопеди, психологи, вихователі, неврологи), досягнуті результати та систему надання послуг, яку саме у Закарпатті було започатковано вперше в Україні.

Також приїжджають на реабілітацію в Ужгород діти із усієї області, на два тижні. Із ними займаються висококваліфіковані спеціалісти, на помочи – унікальні тренажери, зокрема роботизований «Локомат», який допомагає у реабілітації дітей із ДЦП.

За рік Центр обслуговує до 500 дітей із інвалідністю і до 400 осіб із інвалідністю, у тому числі і військових. Заклад займає важливе місце у впровадженні та розповсюдженні послуги раннього втручання. На базі центру діє ГО «Асоціація раннього втручання», фахівці якої працюють із сім’ями, де виховуються особливі дітки. Зокрема надається послуга для сімей вдома, куди приходять раз на тиждень спеціалісти аби допомогти батькам та дітям організувати заняття, комунікацію, соціалізацію, побут та навчити жити із тимчасовими труднощами.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Обпік і побив до смерті: жителя Мукачева судитимуть за знущання над колишньою дружино
19:40
В Ужгороді виявили нетверезого водія, який мав з собою наркотичні речовини
19:07
Тренінги щодо розуміння та підтримки вразливих спільнот проводять в Ужгороді
18:52
В Ужгороді з нагоди Дня туризму відзначили представників цієї сфери
16:19
У Мукачеві відкриють гуртки з робототехніки та БПЛА
15:40
В Мукачеві виявили водія-порушника, який надав фальшиві документи
15:23
В Ужгороді сьогодні попрощалися із 52-річним захисником – старшим солдатом Едуардом Кострабою
15:09
На Закарпатті, неподалік кордону знайшли сховок з 75-ма гвинтівками, гранатами і набоями часів І Світової війни
15:03
30 вересня на митному кордоні «Вишнє Німецьке – Ужгород» буде частково обмежено рух
14:44
«Взаємозв’язок хімії та екології: залучення інновацій та сталого розвитку для майбутнього покоління»: міжнародний форум
14:44
Всі новини