163551
16:20 31.052024

Ужгородський національний університет підписав меморандум про співробітництво з Одеським національним технологічним університетом

Життя 750

У середу, 29 травня, до УжНУ з робочим візитом завітали представники Одеського національного технологічного університету. З метою обговорення майбутнього співробітництва, відбулася зустріч ректора УжНУ Володимира Смоланки із завідувачкою кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ Оксаною Ткаченко та професоркою Наталією Каменєвою. До розмови також долучились завідувач кафедри плодоовочівництва і виноградарства УжНУ Віталій Симочко, завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ Федір Шандор, помічниця ректора УжНУ Крістіна Товт та представник асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття Олександр Ковач.

Результатом зустрічі став підписаний меморандум про співробітництво між Ужгородським національним університетом та Одеським національним технологічним університетом, а також визначені основні напрями подальшої тісної колаборації, яка буде направлена на стрімкий розвиток виноградарства і виноробства Закарпаття.

Перші кроки реалізації задумів розпочнуться уже у вересні 2024 року. Тоді стартують короткострокові програми курсів підвищення кваліфікації за напрямами технології виноробства та сенсорного аналізу, підготовку за якими будуть забезпечувати фахівці обох ВНЗ. Згодом, у 2025-2026 навчальному році, заплановано відкриття магістерської освітньої програми, у межах спеціальності “Садівництво та виноградарство”, яка б охоплювала виноградарство, виноробство та сенсорний аналіз якості продукції.

Як зазначили усі присутні на зустрічі, Закарпаття має неоціненний потенціал у галузі виноградарства і виноробства, реалізація якого дасть змогу вивести галузь на кардинально новий, європейський рівень.

За інф. кафедри плодоовочівництва і виноградарства, Інформаційно-видавничий центр УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах