163410
14:37 28.052024

«Місто запалює вогні – ми заряджаємо кулемети», – нацгвардієць про роботу мобільних вогневих груп

Життя 703

Захід Сонця для більшості громадян нашої країни означає кінець напруженого робочого дня. Для мобільних вогневих груп Національної гвардії – це початок найнебезпечнішої пори доби.

У вільний від бойового чергування час кулеметники відпрацьовують на полігоні навички вражати повітряні цілі. Оскільки ворожі ударні безпілотники найчастіше атакують вночі, то і тренування відбуваються в такий же час.

«Наша задача швидко прибути у визначений район, встановити напрямок руху ворожого об’єкту, дистанцію до цілі і відкрити влучний вогонь. Звісно, що снайперським пострілом практично неможливо вразити ударний дрон. Адже траєкторія його польоту лежить не в одній площині, як на поверхні, а в багатьох. Прожектор вихоплює з темряви силует цілі, і ти розумієш: зараз все залежить від тебе. Рішення приймаються за частки секунди. Щільна “хмара” куль не залишає шансів ворожому безпілотнику», – розповідає командир взводу «Мольфар».

Мобільні вогневі групи використовують кулемети різних модифікацій. Їх кріплять на турелі і встановлюють на автомобілі підвищеної прохідності. Це дозволяє доставити військовослужбовців і озброєння до будь-якої позиції і розпочати бойову роботу.

«Наші групи знаходяться на бойовому чергуванні цілодобово. Але особлива увага приділяється саме вночі, адже ворог найчастіше використовує атакуючі безпілотники саме в цей час. Тож, коли ввечері рідне місто запалює вогні, ми заряджаємо кулемети. За нашими спинами наші міста, наші люди, країна. Тут чудово розумієш, за що воюємо і завдяки чому переможемо», – ділиться думками кулеметник «Дунай».

Застосування мобільних вогневих груп – тактика, яка потребує координації декількох підрозділів. Важливо не лише влучно стріляти, а і розподіляти сектори і підтримувати комунікацію. Це дозволяє боротися з ворожими повітряними цілями ефективніше. Нацгвардійці-кулеметники кажуть, що війна згуртувала їх в єдиний злагоджений підрозділ. Всі вірять один в одного, підтримують і допомагають. З такою командою здолати можна і самого чорта.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах