163106
14:50 21.052024

В УжНУ відбулася щорічна Підсумкова наукова студентська конференція

Життя 715

З 14 по 17 травня 2024 року на всіх факультетах УжНУ проводилась щорічна Підсумкова наукова студентська конференція. Її програмою передбачено майже тисяча чотириста доповідей здобувачів вищої освіти усіх факультетів Ужгородського національного університету, як на пленарних, так і секційних засіданнях.

Цього року найбільше, а це 203 доповіді було заслухано на медичному факультеті з одинадцяти секцій: «Морфологічних наук (анатомії людини, гістології, патоморфології) »; «Функціональних наук (фізіології, патофізіології, біохімії та фармакології) »; «Хірургічних наук 1»; «Хірургічних наук 2»; «Терапевтичних наук 1»; «Терапевтичних наук 2»; «Неврологічних наук (неврологія, психіатрія, психологія) »; «Неонатальної медицини та педіатрії (акушерство, гінекологія, педіатрія, генетика) »; «Інфекційних та алергічних захворювань (інфекційні захворювання, мікробіологія, дерматологія, імунологія, фтизіатрія) »; «Медико-соціальних наук (сімейна медицина, соціальна медицина, гігієна, громадське здоров’я, медична інформатика) »; «Фармацевтичних наук (організація фармацевтичної діяльності, фармацевтична хімія, фармацевтична технологія, фармакогнозія, клінічна фармація та фармацевтична опіка) ».

Зокрема, на фізичному факультеті було заслухано 103 доповіді з дев’яти секцій: «Теоретична і ядерна фізика»; «Твердотільна електроніка та інформаційна безпека»; «Фізика напівпровідників і діелектриків»; «Прикладна фізика»; «Кібербезпека»; «Оптика»; «Електронні комунікації та радіотехніка»; «Біомедична інженерія»; «Середня освіта. Фізика. Інформатика».

Також близько ста наукових доповідей з таких секцій як: «Археологія, етнологія та культурологія»; «Модерна історія України та зарубіжних країн»; «Історія античності, середньовіччя та України домодерної доби»; «Міжнародні студії та суспільні комунікації»; «Бізнес-адмініструваня, маркетингу та менеджменту» – було заслухано і обговорено на факультеті історії та міжнародних відносин.

За результатами щорічної Підсумкової наукової студентської конференції і цього року факультетами видаватимуться збірники матеріалів доповідей, які будуть заслухані для рекомендації до друку і опублікування на засіданні Редакційно-видавничої ради УжНУ.

Із Програмою щорічної університетської Підсумкової наукової студентської конференції ДВНЗ «Ужгородський національний університет» можна ознайомитись тут.

Редакційно-видавничий відділ УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах