163040
08:45 20.052024

В УжНУ завітала « Студентська весна – 2024»

Життя 896

У четвер, 16 травня, в УжНУ відбувся традиційний мистецький конкурс художньої самодіяльності «Студентська весна – 2024» у рамках якого кожен факультет мав можливість представити свої таланти. Проте ми не забуваємо про ситуацію в державі, війну з рашистами, тому у залі розмістили донат-скриньку та організували благодійний аукціон.

Цей захід є одним з наймасштабніших у нашому університеті, проте цьогоріч він побив усі рекорди. Кількість охочих прийти і підтримати свій факультет була настільки великою, що простора Велика зала ректорату була переповнена. Як зауважив проректор з науково-педагогічної роботи професор Ігор Король «якщо минулого року вперше зал був заповнений на всі 100%, то цьогоріч місць катастрофічно не вистачає, і це дуже приємно для нас!».Також професор подякував організаторам та побажав усім хорошого настрою і наснаги.

В оцінюванні виступів брали участь 5 висококваліфікованих членів журі, які виставляли бали кожній команді за кожен жанр. До журі складу ввійшли Ірина Кізюр – хореограф Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, Мар’яна Яворська – директорка СЦД «Ювентус», Інга Бондаренко – засновниця студії музичного розвитку «Перший крок», Беата Банго – співачка, авторка пісень, засновниця музичної студії «Bango music studio», Тетяна Осташевська – співачка, вокальний коуч, викладач сучасного вокалу в арт-студії «Небо».

Слід зауважити, що захід розпочався ще день тому. Відеопредеставлення від кожного факультету розмістили на сторінці Ужгородського національного університету в соцмережах. Якщо в інших жанрах переможці розділяють традиційні 3 призових місця, які визначають журі, то цьому етапу ще додали категорію «глядацькі симпатії». Після підбиття підсумків до неї за великою кількістю переглядів потрапили стоматологічний та медичний факультети. Третє місце розділили факультети туризму та міжнародних комунікацій і медичний, два других місця – учасники з факультету міжнародних економічних відносин, ННІ хімії та екології, а фаворитом став – факультет інформаційних технологій.

А от 16 травня, пройшла друга частина «Студентської весни», яка розпочалась з виступів учасників у вокальному конкурсі. Підтримка із залу була неймовірною, глядачі наспівували мотиви, кожний номер супроводжувався бурхливими оплесками. Третє місце забрала беззаперечна фаворитка залу, учасниця з медичного факультет № 2, друге – юридичний і географічний, перше місце здобув знову ж таки медичний.

Наступний етап, не менш захоплюючий – танці. Тут були різні категорії від хіп-хопу, що запалює зал, до класичного вальсу, від якого затамовуєш подих. Переможці цього жанру: перше місце – факультет інформаційних технологій; друге – філологічний та факультет здоров’я і фізичного виховання; третє – медичний та стоматологічний факультети.

Підбивши підсумки усіх етапів конкурсу журі також обрали трьох загальних переможців. Отож, ІІІ місце мистецького конкурсу художньої самодіяльності «Студентська весна – 2024» здобув філологічний факультет, другу позицію виборов юридичний, а почесне перше місце та кубок з головним призом отримав медичний факультет, який відзначився в кожному етапів та загалом показав хороші результати на сцені. Олександра Рішко, студентка 3 курсу поділилася враженнями: «Це була справді дуже велика та важка робота для нас всіх, ми довго працювали над цим та вклали всю душу, тому, я думаю, ми справді заслуговуємо на цю перемогу».

Ще раз вітаємо призерів і бажаємо їм творчих і професійних успіхів.

Валерія Мельник, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах