162763
15:07 14.052024

На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище

Життя 944

У ході обстеження території Углянської територіальної громади (Тячівський район) Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області (далі – Інспекція) виявлено несанкціоноване звалище відходів – поблизу с. Колодне.

На основі зафіксованого порушення, Інспекцією підготовлено та направлено на адресу Углянської сільської ради Тячівськього району вимогу, якою зобов’язано ліквідувати стихійне сміттєзвалище, а також вживати заходів щодо запобігати утворенню стихійних сміттєзвалищ шляхом проведення просвітницької роботи та посилення контролю додержання вимог природоохоронного законодавства.

На сьогоднішній день несанкціоноване сміттєзвалище на території Углянської сільської ради ліквідовано.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про управління відходами» захоронення відходів здійснюється на полігонах, що відповідають вимогам законодавства, а особи, винні за порушення у сфері управління відходами, несуть дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність.

Закликаємо всіх мешканців бути відповідальними та дотримуватися правил сортування та видалення відходів, бути небайдужими та інформувати Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області про виявлені факти порушень, використовуючи мобільний додаток “ЕкоЗагроза” та за телефоном (0312) 61-43-30

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах