162314
08:59 4.052024

Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори

Життя 1264

165 малозабезпечених сімей Перечинської територіальної громади отримали великодні продуктові набори. Про це подбали працівники та волонтери благодійного фонду «Опіка».

Кореспондентка «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з очільницею «Опіки» Іриною Судаковою, відвідала пункт надання допомоги, поспілкувалася з отримувачами наборів.

– У Перечинській громаді проживають люди різних конфесій, які відзначають Христове Воскресіння за різними календарями. Тому пасхальну акцію розділили на дві дати. Було прийнято рішення, що 85 сімей отримають пасхальні набори напередодні 31 березня, а 80 – напередодні 5 травня, – зауважила Ірина Іванівна.

У громаді є чимало вразливих верств населення. Ми регулярно допомагаємо їм, піклуємося про них. Серед іншої роботи проводимо акції перед Різдвом та Великоднем. Напередодні свят купуємо продукти та формуємо продуктові набори, щоб люди мали що поставити на святковий стіл. Цьогоріч до складу пакету помістили паску, кільце ковбаси, шовдарь, масло, апельсин, шоколадні яйця та шоколадного зайця, солодку водичку. Загальна вартість пакету майже 700 грн. Зауважу, що ми завжди купуємо свіжі та якісні продукти, недешеві, до того ж, у місцевих магазинах.

Є люди, які можуть прийти до нашого пункту і отримати набори. Лежачим та одиноким, з обмеженими фізичними можливостями доставляємо самі на власному транспорті. Скажу таке: у кожному селі є соціальний працівник. Він складає список сімей, які потребують допомоги. Разом з ним доставляємо набори людям. Ще співпрацюємо із сестрами згромадження сестер милосердя Вікентія де Поля – Анною та Наталією. Вони нам дуже допомагають у плані транспорту.

Звісно, що без спонсорів ми нічого не могли б робити. Цьогорічні великодні акції відбулися завдяки БФ «Тімея» з Голландії, моїх друзів з США Максима і Шіли Слем. Дуже приємно, що до благородної справи долучаються перечинці, які працюють та проживають за кордоном, а також місцеві жителі, зокрема, Дмитро Тимко, сім’ї Годованих та Любові Станко та інші. Працівники дитсадка «Теремок» зібрали власні кошти і придбали 20 штук ковбаси, – підсумувала пані Судакова.

О 9.30 ранку третього травня Ірина Іванівна разом з сестричкою Анною та пані Ольгою завантажили до авто продуктові набори і поїхали до сіл Ворочево, Сімер, Сімерки, Зарічево. Пані Ольга та Ярослава видавали пакети перечинцям у пункті допомоги. Під час розмови люди дякували «Опіці» та добродітелям за турботу. «Матиму що поставити до пасхального кошика і на святковий стіл», – поділилася радісними емоціями сивочола тендітна жінка.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах