161666
16:40 19.042024

У Хусті відкрилася виставка іршавчанина Василя Бобіти «Кольорові враження»

Життя 2256

17 квітня у Хустській міській картинній галереї відкрилася яскрава експозиція митця з Іршави, члена Національної спілки художників України Василя Бобіти.

На виставці представлено різнопланові роботи автора, серед яких і народні мотиви, і архітектура, і філософські живописні полотна. Усі твори майстра пензля колоритні, цікаві і неймовірно насичені барвами. Кожна з них є своєрідним віконечком у світ прекрасного, незвіданого, вічного, неповторимого…

«У Біблії пише, що Бог створив людину за своєю подобою. У кожного з нас він вклав свою творчість. І ми всі також є потенціальними творчими людьми. Просто кожен по-різному цю творчість виявляє у собі», – розповів Василь Бобіта «Карпатському об’єктиву». – Я вдячний Всевишньому, що в нашій області мирно і не чути пострілів. Наш край багатий і талановитими людьми, і ресурсами, і чудовою природою, ніби помазаний самим Господом. Тож не творити прекрасне тут неможливо».

Також митець зазначив, що виставку назвав «Враження» через те, що Хуст справив на нього неабиякі враження, зокрема, художники, побратими по пензлю.

«Мене приємно здивувала гостинність людей, – запевнив він. – Також надихає те, що в Хусті багато хто цікавиться мистецтвом, незважаючи на те, що всі ми зараз переживаємо важкі часи. Тож я, як митець, своїми роботами маю можливість внести яскраві корективи у ці сірі будні. Наскільки вдалося цього досягти – судити тим, хто огляне експозицію».

Про свої враження від виставки поділився директор Хустської картинної галереї Орест Цюпко.

«У автора експозиції були персональні виставки в Ужгороді, Мукачеві, у різних містах України, його роботи є за кордоном. Представлені на виставці твори цікаві, виконані у декоративному стилі. Василь Бобіта спирається у творчості на традиційну закарпатську школу, використовує чисті, відкриті кольори, які передають його настрій і темперамент. Тематика – переважно міський пейзаж, частково краєзнавчі моменти. Усі роботи стилізовані, з грамотно побудованою композицією, автор багато працює з фактурами, застосовує різні техніки, багато експериментує», – наголосив він.

Голова народного творчого об’єднання «Митець Верховини Валерій Дьордяк зауважив, що Іршавщина дуже багата на таланти.

«Мистецька і культурна традиція Іршавщини, яка вже зараз є Хустщиною, неймовірно багата. Тому тішить, що надбання минулих поколінь там збережені. Що ж стосується Василя Бобіти, то він – дуже цікавий автор, роботи якого справді професійні, мають спільну концепцію і ніби навіть співають, переливаючись мелодіями одна з одною. Зачаровує кольорова гама, композиція, талант автора», – запевнив художник.

Привітали іршавського майстра пензля також виконувач обов’язки Хустського міського голови Василь Губаль, колега по цеху Сергій Галай, колекціонер Василь Деяк та інші присутні на події.

Діятиме експозиція протягом місяця.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах