161615
08:45 19.042024

У Закарпатському угорському інституті провели День кар'єри та виставку продукції випускників

Життя 1362

17 квітня в Закарпатському угорському інституті ім.Ференца Ракоці ІІ відбулися одразу два заходи – День кар’єри та виставка продукції випускників вищого навчального закладу. Вони організовувалися з метою сприяти пошуку роботи та розвивати культуру працевлаштування, проводячи змістовні тренінги щодо актуальних можливостей ринку праці.

В ЗУІ майбутні фахівці отримали цінні поради з працевлаштування та посмакували продукцією колишніх студентів вишу. Роботодавці також взяли участь у Дні кар’єри.

Консул консульства Угорщини в Берегові Гергель Тріеб передав привітання від Генерального консула Угорщини в місті Ужгород Йожефа Бачкайя. Він наголосив: «У світі неспокійно. У цій складній ситуації всі програми чи проєкти, які показують єдність і будівництво майбутнього, відіграють провідну роль і дають надію».

У своєму виступі президентка ЗУІ Ілдика Орос навела думку угорського письменника Шандора Ременьіка: «Ми йдемо, але наші душі залишаться тут і таємно гойдатимуться по стінах. Ми підемо – і поки нас не буде, це місто буде там, де ми будемо” і додала, що сьогодні ми свідки цього усвідомлення і тепер тут зустрічаються ті, які вже обрали професію, з тими, у кого це ще попереду.

Учасників заходу привітав і ректор ЗУІ Степан Черничко. «Зараз наш заклад проходить акредитацію, де виникло питання, чи підтримуємо ми зв’язок з нашими випускниками. З гордістю можу сказати, що сьогоднішня подія важлива не тільки для того, щоб ми зустрілися, але й для того, щоб отримати натхнення, як продовжувати далі».

На заході присутні прослухали різноманітні лекції та презентації, які сприятимуть їхній успішній кар’єрі. Крістіан Абрань виступив з доповіддю під назвою «Ключ до успішного майбутнього: планування кар’єри в 21 столітті». Єва Чопак познайомила глядачів зі світом інфлюенсерів. Євгенія Модар провела презентацію своєї кар’єри. Вікторія Ланці роз’яснювала питання «Сім’я чи кар’єра?». Еріка Павлюк (Варцаба) розповіла про свій життєвий шлях. Останнім спікером дня була Емеке Бергауер-Олас. Тема її виступу – «Я інтроверт, я хочу хорошу роботу».

У програмі також взяли участь представники роботодавців (стейкхолдерів): офіс-менеджер ЗУПТ Єва Фодор, директорка дошкільного закладу ім.П.Франгепана Каталіна у місті Берегово Сільвія Станкович, директор виробництва ТзОВ «Hoch-Берег» Гейза Товт.

Під час виступів колишні студенти ЗУІ представили свої продукції та послуги, які користуються великим попитом: присутні мали змогу скуштувати смачні десерти від Ванесси Балог Керек та Ілдіко Пушкаш. Могли побачити квіткові декорації Кітті Товт (Біхарі), пряжі Андреї Молнар, текстильні ляльки Вікторії Папп (ArtTory), аксесуари Ілони Кедебец-Гержені, вишиванки Каталін Седлак і Дьєрдя Барни. Були сувеніри з магазину Donum 4U, який представив власник Дьєрдь Леньдєл. Прикраси від Іренке Дерцені-Леваї та Діани Біро, а також картини Дори Надь. Був виставлений показ кравецького одягу філіалу Центру професійної підготовки «Еде Егана» в с.Тисапетерфалво.

Студенти мали можливість поспілкуватися у невимушеній обстановці з роботодавцями, довідатися про можливості працевлаштування.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах