161458
16:03 15.042024

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію про застосування графіків відключення електроенергії

Життя 829

Шановні споживачі! Час від час ПрАТ «Закарпаттяобленерго» відстежує інформацію, коли в соцмережах чи на окремих сайтах, у медіа подають недостовірну інформацію щодо застосування перерв в електропостачанні. Гучні заголовки покликані привернути увагу до новини, але насправді нерідко вводять в оману. Саме тому ми вкотре закликаємо перевіряти інформацію на офіційних сайтах держустанов, підприємств тощо.

Так трапилось і сьогодні, коли одне з видань оприлюднило новину під яскравим заголовком «8 годин на день без світла: на Закарпатті оприлюднили новий графік відключень електроенергії». Уже в самій новині йдеться про те,що впродовж тижня в громадах області проводитимуться ПЛАНОВІ відключення електроенергії, і при цьому посилання наводиться на офіційний сайт ПрАТ «Закарпаттяобленерго», але не на розділ «Планові перерви», а на розділ «Погодинні включення/відключення електроенергії».

Зрозуміло, що така інформація викликала шквал звернень до товариства. Споживачі обурюються, що їх не поінформували про застосування графіків. Тому нагадуємо, що означають назви перерв в електропостачанні та де їх відстежувати.

«Погодинні включення/відключення електроенергії» https://zakarpat.energy/customers/break-in-electricity-supply/. У цьому розділі розділі розміщена інформація про включення/відключення електроенергії у рамках заходів, які здійснюють фахівці через дефіцит потужності в енергосистемі України. І тільки в цьому разі!

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, що цьогоріч погодинні погодинні включення/відключення електроенергії не застосовувались.

«Інші перерви в електропостачанні» – https://bit.ly/3Uih86E. У цьому розділі можна переглянути інформацію про перерви через виконання планових робіт з обслуговування електричних мереж, спрямованих на підвищення надійності електропостачання та покращення якості обслуговування споживачів, а також про аварійні перерви. Зокрема:

1) Планові перервиhttps://bit.ly/4aAfSBx – перерви через виконання планових робіт з технічного обслуговування електричних мереж, спрямованих на підвищення надійності електропостачання та покращення якості обслуговування споживачів.

2) Аварійні перерви – https://bit.ly/3W5N7Ie – перерви, викликані несприятливими погодними умовами та непередбачуваними обставинами, в тому числі діями сторонніх осіб.

Також існують Графіки аварійних вимкнень (ГАВ та СГАВ) – це перерви, які здійснюють диспетчери товариства виключно за розпорядженням НЕК «Укренерго».

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію та керуватись тільки офіційними джерелами інформації. Зокрема, інформаційні майданчики ПрАТ «Закарпаттяобленерго» такі:

Офіційний сайт: https://zakarpat.energy

Сторінка в Facebook: https://www.facebook.com/Zakoblenergo

Телеграм-канал: https://t.me/zakarpatenergyofficial

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» вдячне всім свідомим споживачам! Разом наближаємо перемогу України!

Про це повідомляє пресслужба ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах