161447
14:56 15.042024

Меморіальний парк села Чома ознайомлює школярів з життям древніх угорців

Життя 706

Протягом весняно-літнього періоду на базі кінного центру, створеного в Меморіальному парку села Чома, Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) планує проводити екскурсії для близько тисячі учнів 7-х класів угорськомовних шкіл у групах по 12–14 осіб. Перші відвідувачі, яких прийняли тут, приїхали з Ракошина, Мукачева, Мужієва та Оросі. Ініціатива реалізується за підтримки Угорського національного культурного фонду та Фонду ім. Габора Белена.

Перші чотири групи дітей почергово ознайомилися спочатку з життям та історією древніх угорців, а потім під наглядом інструкторів їздили верхи, стріляли з лука та грали в народні ігри.

Як повідомив секретар з питань місцевого самоврядування ТУКЗ-КМКС Андраш Мештер, уже складено графік проведення екскурсій. У квітні й травні двічі-тричі на тиждень у Меморіальному парку села Чома прийматимуть по дві-три групи учнів угорськомовних шкіл Закарпаття. Мета цих екскурсій, ініційованих Товариством, – організувати для дітей змістовне дозвілля, ознайомити їх з історією та побутом предків. Верхової їзди та стрільби з лука школярів навчатимуть співробітники парку, народні ігри та екскурсії проводитимуть представники Закарпатської угорської туристичної ради.

Одним із тих, хто поділився своїм досвідом з тутешніми працівниками, був Андраш Сабо – кінний лучник з Угорщини. Він також долучився до першої екскурсії, організованої для дітей. «Я перебуваю тут як професійний координатор, допомагаю в навчанні верхової їзди та стрільби з лука. Мені дуже приємно, що сьогодні завітало так багато дітей. На мою думку, ця ініціатива, започаткована на базі Меморіального парку, є дуже потрібною. На батьківщині я проводжу навчання школярів. Тож найближчими днями хочу передати якомога більше свого досвіду закарпатським інструкторам», – повідомив Андраш Сабо.

На завершення заходу дітей та вчителів, які їх супроводжували, пригостили смачним боб-гуляшем та випічкою.

dózsa/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах